Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Juleribbe med sprø svor




Juleribbe med sprø svor oppskrift.
Fotograf: Matoppskrift.no
Ribbe går fint før jul også. Og man kan variere med rødkål, surkål, medisterkaker, pølser ol.

Oppskriften inneholder 247 Kalorier, 4 g Karbo, 9 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgribbe, Ca 500 g ribbe pr. person
2-3 ts salt pr. 2 kg ribbe
0,5tspepper pr. 2 kg ribbe
4porsjon(er)poteter
4porsjon(er)Surkål


Annonse



Næringsdeklarasjon for Juleribbe med sprø svor!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier246.552 022.63Kcal
Protein9.0274.00gram
Karbohydrat4.1233.80gram
Kostfiber0.655.33gram
Fett21.41175.64gram
Mettet fett8.0566.04gram
Salt0.342.77gram
Pris på oppskriftenKr 4.61Kr 37.82Kroner
Hele oppskriften veier3 282 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Se etter at bena er saget helt over.

Ruter på svoren lager du ved å skjære gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettest å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner det smeltede fettet bort fra ribba. Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.

Hell over ca 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.

Forvarm ovnen til 230 C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.

Fjern folien, men la asjetten ligge, og reduser ovnens temperatur til ca 200 C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre i ca 1 - 1 1/2 time for tynnribbe - ca 2 - 2 1/2 time for midtribbe.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

La ribba hvile i ca 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær m.m.

TIPS:

For å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribba tidligere på dagen. La ribba "sette" seg en stund før du deler den opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpanna sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200 C i ca. 30 minutter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10924)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade.Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelad.
Denne retten har 119,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fleskerull med svisker.Fleskerull med svisker.
Denne retten har 567,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 59,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med urtekrem.Innbakt svinefilet med urtekrem.
Denne retten har 163,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med italienske smaker.Ribbe med italienske smaker.
Denne retten har 259,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt svinekam i form.Røkt svinekam i form.
Denne retten har 207,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 4.Fylt svinekam 4.
Denne retten har 131,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek i ovn.Svinestek i ovn.
Denne retten har 78,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte svineschnitzler.Fylte svineschnitzler.
Denne retten har 100,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter i form.Nakkekoteletter i form.
Denne retten har 194,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 123,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek til søndag.Svinestek til søndag.
Denne retten har 78,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porchetta, italiensk ribberull.Porchetta, italiensk ribberull.
Denne retten har 343,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svineribbe.Svineribbe.
Denne retten har 324,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne glutenfri.Lasagne glutenfri.
Denne retten har 175,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe.Juleribbe.
Denne retten har 367,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.