Gå til forsiden av matoppskrift.no Matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julesylte av høns




Julesylte av høns oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig med svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Da er det supert å lage julesylta av kokte høns. Sylta er kjempegod på smak, og inneholder mindre fett enn originalen.

Oppskriften inneholder 135 Kalorier, 0 g Karbo, 20 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Oppskriften er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3stkkokt høne

KRYDDERBLANDING:

1stkfinhakket løk
1,5tshel hvit pepper
1,5tshel allehånde
1tshel nellik
1,5tssalt
5stkgelatinplater


Annonse



Næringsdeklarasjon for Julesylte av høns!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier135.433 914.33Kcal
Protein20.00578.06gram
Karbohydrat0.4613.30gram
Kostfiber0.205.78gram
Fett5.91170.82gram
Mettet fett1.3238.15gram
Salt0.4813.91gram
Pris på oppskriftenKr 4.88Kr 141.05Kroner
Hele oppskriften veier2 890 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ta opp kokte, avkjølte høns fra kokekraften. Sil kraften. Rens hønsene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig.
2. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten). Deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis.
3. Kvern de hele krydderne i en morter og blant med salt. Dryss krydderblandingen mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn.
4. Trekk sammen håndkleet på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten.
5. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca. 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom 2 tallerkener/fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press i kjøleskapet minst ett døgn.

Oppbevar sylta kaldt, for eksempel i en saltlake.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30751)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julesylte av hvitt kjøtt.Julesylte av hvitt kjøtt.
Denne retten har 313,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julesylte av høns.Julesylte av høns.
Denne retten har 135,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.