Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalkun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)




Oppskriften inneholder 146 Kalorier, 5 g Karbo, 15 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
225grsmå, tørkede bønner
1stkkalveskank, griselabb eller skinkeknoke
rødvin
500grnettmønstret kalkun i biter på 2 1/2 cm
4ssolivenolje
2stkløk, hakket
2stkgulrøtter, skrelt og hakket
2feddhvitløkfedd, finhakket
2sspaprikapulver
1tsspisskummen, malt
1sskarripulver
1,5dlbladpersille, hakket
1stklaurbærblad
1boks(er)tomater, hakkede ca 400 g
125grchourico i skiver
125grpresunto eller prosciutto, hakket
nymalt pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kalkun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145.83915.12Kcal
Protein14.9894.00gram
Karbohydrat5.3433.51gram
Kostfiber2.3514.75gram
Fett6.6541.73gram
Mettet fett1.8711.73gram
Salt0.633.96gram
Pris på oppskriftenKr 8.53Kr 53.53Kroner
Hele oppskriften veier2 510 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens bønnene, fjern steiner og stygge bønner. Skyll godt, legg dem i en bolle med vann som dekker, og la dem ligge i bløt natten over.

Neste dag legger du kalveskanken eller griselabben eller skinkeknoken i en kjele med så mye lettsaltet vann og rødvin at det dekker. Kok opp på middels varme, skru ned til svak varme, legg på lokk og la det småkoke. Skum av og til. Etter 2-2 ½ time er kjøttet blitt noe mørere, og da legger du i kalkunen og fortsetter å småkoke i 1 ½-2 timer, til alt er mørt.

La bønnene renne av, og ha dem i en stor kjele med vann som står 7 ½ cm over. Kok opp på sterk varme, skru ned til svak varme og la det småkoke i 1-1 ½ time, til bønnene er møre.

Ta kjelen av varmen og ta opp kalveskanken med hullsleiv. Når det er kaldt nok skjærer du kjøttet fra beinet. Ha kjøtt og kalun i bønnekjelen sammen med litt av kokevannet.

Varm olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk, gulrot og hvitløk og fres i 10-15 minutter, til løken er myk. Ha i paprikapulveret, spisskummen, karripulver, persille og laurbærblad og rør godt. Deretter har du i tomat, pølse og skinke og lar det koke i 5 minutter til. Rør om av og til.

Ha løkblandingen opp i kjelen med bønner og kalun. Denne retten skal ikke være for våt, så du må kanskje fjerne overflødig væske. Kok opp på sterk varme, skru ned varmen og la det trekke uten lokk i 30 minutter, slik at smakene blander seg. Konsistensen skal nå være nesten helt tørr. Smak til med pepper. Øs retten opp på et varmt serveringsfat og server med ris.

Oporto er kjent for sitt store utvalg av retter som er basert på kalun (kumage), og innbyggerne har i århundrer gått under betegnelsen tripeiros, et navn de ifølge legenden fikk under krig.

Til slaget om Ceuta i Nord-Afrika på 1400-tallet beslagla Henrik Sjøfareren Oportos beste matvarer, blant annet det beste kjøttet, til å bespise troppene med. Han lot kalunen være igjen hjemme, og resten er kulinarisk historie.

I Oporto kalles denne klassiske retten tripas, mens den i sør er kjent som dobrado, og der tilberedes den med kikerter istedenfor hvite bønner.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6554)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rippli fra Sveits.Rippli fra Sveits.
Denne retten har 97,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mexikansk chiligryte.Mexikansk chiligryte.
Denne retten har 120,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff Stroganoff 3.Biff Stroganoff 3.
Denne retten har 140,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili con carne 4.Chili con carne 4.
Denne retten har 74,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte à la Knut.Gryte à la Knut.
Denne retten har 65,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiligryte 2.Chiligryte 2.
Denne retten har 137,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili con carne på tur.Chili con carne på tur.
Denne retten har 106,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili Con Carne rask.Chili Con Carne rask.
Denne retten har 128,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili con carne 3.Chili con carne 3.
Denne retten har 92,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinke- og potetgryte.Skinke- og potetgryte.
Denne retten har 92,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskegryte 2.Påskegryte 2.
Denne retten har 88,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i snøre.Biff i snøre.
Denne retten har 47,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pancho Villa, meksikansk gryterett.Pancho Villa, meksikansk gryterett.
Denne retten har 107,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ris og kjøttdeig med brun saus.Ris og kjøttdeig med brun saus.
Denne retten har 118,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekjøttgryte (Pork Giniling).Svinekjøttgryte (Pork Giniling).
Denne retten har 120,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.