Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kamskjellsalat med erter




Kamskjellsalat med erter oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Norske kamskjell er en unik råvare som vi må ta godt vare på og nyte når vi har mulighet. Smørstekte kamskjell i en frisk og lett salat med erter og fennikel er ikke til å motstå.

Oppskriften inneholder 89 Kalorier, 4 g Karbo, 7 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12stkkamskjell
250grfrosne erter
1feddfinhakket hvitløk
2stkvårløk i tynne skiver (kun den grønne delen)
1sssmør
1dlutblandet kyllingkraft
0,5tssalt
0,25tspepper


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Kamskjellsalat med erter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier88.92117.85Kcal
Protein6.788.99gram
Karbohydrat4.275.66gram
Kostfiber2.743.63gram
Fett4.365.78gram
Mettet fett2.613.46gram
Salt0.901.19gram
Pris på oppskriftenKr 8.42Kr 11.16Kr .-
Hele oppskriften veier530 totalt133 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Tilsett erter og fres i et par minutter til ertene er gjennomvarme.
Hell på kraft og kok opp.
Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.
Skjær fennikel i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller en mandolin. Legg fennikelskivene i iskaldt vann sånn at de blir sprø.
Kutt sjalottløk, gressløk og dill fint. Rens granateple og sett de til siden.
Tørk den høvlede fennikelen godt og bland den med resten av salatingrediensene. Vend inn granateple til sist.
Pensle kamskjellene med olje og stek dem på høy temperatur til de får en fin farge på begge sider. Tilsett smør på slutten og stek videre i ca. 1 minutt. Dryss over litt havsalt.

Fordel ertepuré og salat på fire tallerkener. Legg på de varme kamskjellene og server.
Kamskjell er aller best når de er ferske og i skjellet. Da er to skjell per person nok.
Får du ikke tak i ferske kamskjell, er frosne kamskjell et godt alternativ. De er som regel litt mindre med også veldig gode.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 33173)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Salat

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Salat med kamskjell.Salat med kamskjell.
Denne retten har 106,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rå marinerte kamskjell med urtesalat.Rå marinerte kamskjell med urtesalat.
Denne retten har 276,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kamskjellsalat med erter.Kamskjellsalat med erter.
Denne retten har 88,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.