Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kastanjemousse med nøttebunn og appelsinsaus




Oppskriften inneholder 258 Kalorier, 28 g Karbo, 2 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Kastanie mousse:

100grkastanjepurée fra boks
50grnougat
2,5dlcremefraiche
15grmelis
0,25stang(stenger)vaniljestang ell. 1 knsp vaniljesukker

Nøttebunn:

30grsmør
30grfinsnittede hasselnøtter
30grsukker
30grhonning
20grmel

Appelsin saus:

1stkappelsin
100grsukker
2dlvann
1,5clTriple Sec eller Cointreau (appelsinlikør)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kastanjemousse med nøttebunn og appelsinsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier257.57627.65Kcal
Protein1.874.56gram
Karbohydrat27.6467.35gram
Kostfiber0.581.41gram
Fett15.0436.65gram
Mettet fett7.1317.37gram
Alkohol0.43 %
Salt0.060.14gram
Pris på oppskriftenKr 6.26Kr 15.25Kroner
Hele oppskriften veier975 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kastanjemousse:
Alle ingredienser lunkes under konstant omrøring til de er smeltet sammen (må ikke koke). Massen helles opp i en skål og settes kaldt, gjerne natten over.

En skje lunkes i kokende vann og man kuler moussen opp med en spiseskje til "egg" og anretter disse på tallerkenen med nøttebunnene over.

Nøttebunn:
Alt røres sammen og formes som en pølse med en diameter på ca. 4 cm. Settes kaldt til pølsen er skærefast. Pølsen skjæres i 1 cm tykke skiver og trykkes litt flatere. Bakes i ovn ved 200 grader i ca. 7 min. til de har tatt farve. Avkjøles til de er sprø.

Appelsinsaus:
Appelsinen vaskes, skallene skjæres tynt og kjøttes skjæres grovt. Kokes i vann med sukker og pureres eller blendes. Settes kaldt. Ved servering legges sausen på bunnen av tallerkenen. For fargens skyld, kan man pynte av med sesongens bær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22459)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Valnøtt- og mandelterte.Valnøtt- og mandelterte.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellpai med nøtter.Karamellpai med nøtter.
Denne retten har 452,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.