Klinga fra Orkdal inneholder
147 Kalorier,
20 g Karbo,
3 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Klinga fra Orkdal har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klinga fra Orkdal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Klinga fra Orkdal!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 147.31 | 3 774.08 | Kcal |
Protein | 3.17 | 81.22 | gram |
Karbohydrat | 19.77 | 506.51 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 27.93 | gram |
Fett | 5.93 | 151.93 | gram |
Mettet fett | 3.34 | 85.57 | gram |
Salt | 0.27 | 6.82 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.88 | Kr 48.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 562 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Man har inntrykk av at nær sagt alle bygdene hadde sine egne variasjoner på lefser, lemser og klenning. Det var også stor forskjell fra gard til gard.
Bland alt til en fast deig. Kjevle deigen til tynne leiver og stek de på takke. Stek bare på den ene siden. Legg leivene i klede.
Pisk råmelk med sukker til det blir stivt. Smør blandingen på leivene og stek de på takke ved svak varme.
Klingane kan lagres lenge. De må bløtes før servering og legges i klede til de er myke. Smør med en blanding av smør og sukker. Brett dobbelt og klipp i serveringsstykke.
Kling ble brukt til jul og gjestebud.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13908)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22
Lesere:
4081 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift