Fotograf:
Knut PettersenNår vi baker slike sukkerbrød har vi begynt å mikse med grovt mel. Vi syns det smaker bedre og det er sunnere. Man kan bruke sammalt grov eller fin, litt helkorn(obs de er harde), kli eller solsikkefrø, eller litt havregryn. Denne kaken har flere varianter feks tyttebær, banan, bjørnebær mm. Ikke bruk rørte bær i kremen på toppen, blir fort litt uappetittelig. Og husk å dynke skikkelig med melk eller feks saft av blåbær. Oppskriften inneholder
249 Kalorier,
26 g Karbo,
4 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Knuts grove blåbærkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Knuts grove blåbærkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 249.39 | 4 008.35 | 250.52 | Kcal |
Protein | 4.21 | 67.67 | 4.23 | gram |
Karbohydrat | 26.08 | 419.17 | 26.20 | gram |
Kostfiber | 0.89 | 14.30 | 0.89 | gram |
Fett | 14.05 | 225.82 | 14.11 | gram |
Mettet fett | 8.57 | 137.74 | 8.61 | gram |
Salt | 0.20 | 3.18 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.25 | Kr 68.31 | Kr 4.27 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 607 totalt | 1 607 pr porsj | 100 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, frø og bakepulver og rør det i. Hell røren i smurt melstrødd form(ca.24 cm.) Stek kaken ved 175 C i ca. 30 minutter.
Visp kremfløten, ikke for stiv. Bland halvparten av de rørte blåbærene i halvparten av kremen. Del kaken i tre lag. Dynk godt med melk i alle lag. Smør utover ett lag med rørte blåbær med ett lag blåbærkrem over. Gjenta på neste lag. Legg på toppen, fordel resetn av kremen over og på sidene. Pynt med hele blåbær
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 30577)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2013-09-29
Oppdatert dato:2013-09-29
Lesere:
1820 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift