Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt sprengt oksebryst




Kokt sprengt oksebryst oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Sprengt kjøtt høres brutalt ut, men det er rett og slett lettsalting det er snakk om. Legger du kjøttet i en lett saltlake (10 % oppløsning) over natten, tilfører du kjøttet smak og gjør det fastere. Dette er nydelig tradisjonsmat som gjerne serveres med dampet kål og god sennep.

Oppskriften inneholder 132 Kalorier, 8 g Karbo, 18 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kglettsaltet oksebryst
vann
0,5sssukker
1stkgulrot (kan sløyfes)
KOKETID: 2-3 timer
4porsjon(er)potetmos


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kokt sprengt oksebryst!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131.62780.92Kcal
Protein18.22108.10gram
Karbohydrat7.6445.33gram
Kostfiber0.412.43gram
Fett3.0418.04gram
Mettet fett1.287.59gram
Salt2.4214.34gram
Pris på oppskriftenKr 19.69Kr 116.82Kroner
Hele oppskriften veier2 373 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skyll kjøttet godt.
Hvis kjøttet er svært salt, bør det vannes ut over natten.
2. Legg kjøttet i en kjele og fyll opp med kaldt vann til det er dekket.

3. Kok opp og skum av urenhetene som danner seg på toppen. Tilsett sukker og gulrot. Senk varmen og la kjøttet trekke under lokk til det er mørt, ca. 2-3 timer.

4. Ta kjøttet ut av kraften og la det hvile noen minutter. Skjær i 1 cm tykke skiver og server.

Hjemmelaget potetmos, dampet kål og god sennep smaker godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 10486)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Oksebringe med linser.Oksebringe med linser.
Denne retten har 179,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pabellon Criollo fra Venezuela.Pabellon Criollo fra Venezuela.
Denne retten har 103,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 1.Ferskt kjøtt og suppe 1.
Denne retten har 41,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek i kefir.Oksestek i kefir.
Denne retten har 100,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.
Denne retten har 98,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sosekjøtt - kjøtt i mørke.Sosekjøtt - kjøtt i mørke.
Denne retten har 99,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt sprengt oksebryst.Kokt sprengt oksebryst.
Denne retten har 131,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.
Denne retten har 81,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i curry.Biff i curry.
Denne retten har 227,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i snøre med kremet løk.Biff i snøre med kremet løk.
Denne retten har 48,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkanske kjøttboller.Marokkanske kjøttboller.
Denne retten har 88,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.