Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kremet krabbesuppe




Oppskriften inneholder 127 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storkokt, hele krabbe (ca. 500 g)
Ca 2,5sssmør
1stkløk, grovhakket
6stkhvite pepperkorn
0,5tstørket timian
1bunt(er)bunt persille og evt. Dill, stilkene
2dllett hvitvin
5dlfiskekraft
1bit(er)purre i tynne strimler
2stkeggeplommer
2dlkremfløte
1tsmaisenna- eller potetmel
1knivsoddCayennepepper
evt salt og pepper.
Pynt : Persille eller dillgrønt og krabbeklør med grønt.


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kremet krabbesuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127.30505.64Kcal
Protein7.3329.11gram
Karbohydrat1.204.77gram
Kostfiber0.361.43gram
Fett9.3437.10gram
Mettet fett5.5321.97gram
Alkohol1.20 %
Salt0.532.12gram
Pris på oppskriftenKr 8.40Kr 33.36Kroner
Hele oppskriften veier1 589 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens krabben og ta vare på alt kjøttet. Knus skjell og brusk i en morter, eller legg skallene i dobbel, stor plastpose, gjerne med et kjøkkenhåndkle over, og knus dem med en hammer eller et kjevle på ei fjøl.

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele (ikke jerngryte). Tilsett skallene og brun dem forsiktig over svak varme 2 – 3 minutter under stadig omrøring. Tilsett løk og gulrot og la alt surre over laveste varme under stadig omrøring i 8 – 10 minutter.

Tilsett timian og persille, evt. også dillstilker, samt vin og kraft. La det koke under lokk over svak varme i ca. 30 minutter.

Sil kraften. Skyll kjelen og hell kraften tilbake i denne.

Legg det hvite krabbekjøttet til side. Mos resten med litt av krabbekjøttet i en matmølle , hurtigmikser eller håndmikser. Hell mosen i kraftkjelen.

Visp sammen eggeplommer, fløte, mel og kajennepepper. Hell dette i kjelen og bring suppen opp til kokepunktet under omrøring. Når det kommer en boble, tekkes kjelen til side.

Fortsett omrøringen og tilsett det hvite krabbekjøttet. Hell suppen i porsjonstallerkener og pynt med grønt og evt. krabbeklør. Eller legg pynten i kjelen, som settes rett på bordet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16490)
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ramen med kongekrabbe og karrisuppe.Ramen med kongekrabbe og karrisuppe.
Denne retten har 117,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppe med krabbe.Suppe med krabbe.
Denne retten har 135,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbesuppe med butterdeiglokk.Krabbesuppe med butterdeiglokk.
Denne retten har 108,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbesuppe 2.Krabbesuppe 2.
Denne retten har 175,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Auberginesuppe med kongekrabbe.Auberginesuppe med kongekrabbe.
Denne retten har 87,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.