Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli




Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli oppskrift.
Fotograf: Mat.no
Kongelig iskake. Dette er en av de kakene i serien om stjernetegn som ble utviklet for mange år siden. Denne kom i materiale som jeg fikk fra Opplysningskontorene for landbruket som det het da. Tine har og vært med på dette.

Oppskriften inneholder 343 Kalorier, 25 g Karbo, 5 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Mandelbunn:

150grmandler
4stkeggehviter
1sssitronsaft
150grmelis

Iskrem à la dronning Maud:

1plate(r)kokesjokolade
3plate(r)gelatin
5sssukker
1dlvann
4stkeggeplommer
6dlkremfløte
0,5dlportvin

Pynt:

Revet sjokolade
Rød marsipan
Jordbær
Lakrislisser og sukkertøy til øyne
Vispet kremfløte
Rund kakeform ca. 24 cm. i diameter
I stekeovnen ved 150 grader C. ca. 40 minutter


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier343.455 419.64338.73Kcal
Protein5.4586.005.38gram
Karbohydrat25.14396.7124.79gram
Kostfiber1.8228.721.79gram
Fett23.78375.2523.45gram
Alkohol0.49 %7.730.48gram
Mettet fett12.22192.8312.05gram
Salt0.101.530.10gram
Pris på oppskriftenKr 6.35Kr 100.20Kr 6.26.-
Hele oppskriften veier1 578 totalt1 578 pr porsj99 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Til bunnen:
Skåld halvparten av mandlene og mal både de skåldete og uskåldete mandlene. Visp eggehvitene stive , tilsett sitronsaft og visp videre mens melis tilsettes. Fold forsiktig inn mandlene. dekk bunnen av kakeformen med bakepapir og hell i mandelrøren. Stek bunnen og avkjøl den i formen.

Til iskremen:
Riv sjokoladen fint på rivjern. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Kok sukker og vann til en seig sukkersaus, klem vannet av gelatinen og smelt den i den kokende sukkersausen. Avkjøl litt og visp sukkersausen sammen med eggeplommene. Fold forsiktig inn vispet kremfløte og portvin. Sett iskremen i fryseboksen og la den stivne litt. Rør i den et par ganger under nedfrysingen.
Ta bunnen ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett mandelbunnen på serveringsfat og sett ringen til kakeformen rundt bunnen. hell halvparten av den halvfryste iskremen over bunnen og dryss halvparten av sjokoladen over.
Fordel så resten av iskremen over og dryss på resten av sjokoladen.
La kaken stå i fryseren til den er helt stiv. Ta iskaken ut ca. 30 minutter før den skal serveres slik at den blir passe spisemyk.

Lag mønster etter krepsen på kakebildet.
Skjær ut Krepsen i utkjevlet rosa marsipan.
Legg marsipankrepsen på kaken og legg jordbær i skiver oppå.
Marker øyne og følehorn med lakris og godteri.
Pynt med noen kremstjerner til slutt

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 32)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Daimiskake.Daimiskake.
Denne retten har 380,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med vaniljekrem.Bløtkake med vaniljekrem.
Denne retten har 205,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskespeilegg.Påskespeilegg.
Denne retten har 194,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Otellokake med Vaniljekrem og Firkløver.Otellokake med Vaniljekrem og Firkløver.
Denne retten har 243,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn.Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn.
Denne retten har 292,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Isostekake med mangosaus.Isostekake med mangosaus.
Denne retten har 203,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Iskake med bær.Iskake med bær.
Denne retten har 250 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Passionkake.Passionkake.
Denne retten har 236,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake til fest.Bløtkake til fest.
Denne retten har 295,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hyttebløtkake.Hyttebløtkake.
Denne retten har 190,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mini Pavlova med vaniljekrem og bær.Mini Pavlova med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 214,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreo iskake.Oreo iskake.
Denne retten har 392,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17.Mai Pavlova.17.Mai Pavlova.
Denne retten har 211,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Black forest kake.Black forest kake.
Denne retten har 309,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Slottskake.Slottskake.
Denne retten har 340,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.