Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krokan-iskrem




Oppskriften inneholder 221 Kalorier, 25 g Karbo, 5 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Krokan:

2sssmør
75grmandler, skåldet hakkede
2tsbitre mandler, finhakket
140grsukker

Eggekrem:

10dlmelk
1stang(stenger)vaniljestang, splittet
10stkeggeplommer
250grmelis
1dlkremfløte


Annonse



Næringsdeklarasjon for Krokan-iskrem!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier220.98397.96Kcal
Protein4.518.12gram
Karbohydrat24.6144.32gram
Kostfiber0.410.74gram
Fett11.5220.75gram
Mettet fett5.119.20gram
Salt0.120.21gram
Pris på oppskriftenKr 3.09Kr 5.56Kroner
Hele oppskriften veier1 801 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag krokan først. Legg bakepapir på stekeplaten. Ha smør, mandler og sukker i en stekepanne. Varm opp ved middels varme, rør hele tiden, og pass på at den ikke blir brent. La krokanen bli gyllenbrun, og hell den ut over bakepapiret. La krokanen avkjøles helt. Ha krokanen i en plastpose og knus den med et kjevle.

Lag så eggekremen. Kok opp melk sammen med vaniljestangen. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis i en bolle. Tilsett melken mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm den forsiktig mens du rører. Ta kjelen av platen så fort eggekremen tykner. Hvis eggekremen nærmer seg kokepunktet, kan den skille seg.

Avkjøl eggekremen. Rør av og til så det ikke danner seg snerk.

Pisk fløten tykk og tilsett i den kalde eggekremen. Ha det i en iskremmaskin og la den gå til iskremen er på frysepunktet. Tilsett krokan og la iskremen fryse helt. Eller frys iskremen i fryser, og rør rundt et par ganger under innfrysingen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8642)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hylleblomstgranité.Hylleblomstgranité.
Denne retten har 77,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.