Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kyllingpaté med pistasjnøtter




Oppskriften inneholder 168 Kalorier, 6 g Karbo, 10 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grfarse av fjørfe (finnes i frysedisk)
350grkyllinglever (finnes i frysedisk)
1stkfinhakket løk
0,5dlportvin
1stkappelsin, saft og skallet
1stkegg
Ca 2,75dlkremfløte
1tssalt
0,25tspepper
1tstørket timian
1dlpistasjnøtter
Ca 150grbacon

Appelsinsaus:

1stk storløk
1sssmør
1,5dlhønsebuljong (terning + vann)
2,5dlkonsentrert appelsinjuice (ikke saft)
0,5ssmaizena
litt finhakket timian


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Kyllingpaté med pistasjnøtter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier168.074 163.33277.56Kcal
Protein10.17251.9316.80gram
Karbohydrat6.20153.5810.24gram
Kostfiber0.5313.130.88gram
Fett11.04273.4818.23gram
Alkohol0.31 %7.680.51gram
Mettet fett5.03124.608.31gram
Salt0.9723.971.60gram
Pris på oppskriftenKr 6.64Kr 164.48Kr 10.97.-
Hele oppskriften veier2 477 totalt2 477 pr porsj165 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 skiver

Tin fjørfefarse og kyllinglever. Stek kyllingleveren i smør til den er jevnt brun. Ta den opp. Fres løken til den er blank. Skrell appelsin med en potetskreller til tynne lag med skall uten det hvite på. Finhakk appelsinskallet. Hell portvin og saft og skall fra appelsinen i pannen med løk. Kok opp og avkjøl blandingen.

Skjær 1/3 av kyllingleveren i små biter og behold de andre hele. Fjern skallet på pistasj- nøttene. Rør egg, fløte, salt, pepper, timian og den avkjølte portvinsblandingen sammen med fjørfefarsen. Bland til slutt inn leverbiter og pistasjnøtter.

Kle en 1 1/2 liters aluminiumsform med baconskiver. Fyll opp med halvparten av farsen. Legg i de store leverbitene og fordel over resten av farsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 170 °C i 1 1/2 t – 1 3/4 time. Avkjøl patéen under lett press.

Finhakk løk til sausen og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjuice og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna som er utrørt i litt kaldt vann. Kok opp sausen og smak den til med salt og finhakket timian. Avkjøl sausen.

Ta patéen ut av formen. Skjær den i passe tykke skiver. Anrett på forrettallerken med appelsinsaus. Pynt med en skive appelsin og en kvist frisk timian.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 2118968208)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingpate til julefrokosten.Kyllingpate til julefrokosten.
Denne retten har 157,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté med fiken.Kyllingleverpaté med fiken.
Denne retten har 256,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté 3.Kyllingleverpaté 3.
Denne retten har 186,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.