Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Løvetannvin




Oppskriften inneholder 94 Kalorier, 23 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2literløvetannblomster. Fjern alt det grønne fra dem.Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4litervann
8stkkryddernelliker
0,5tsingefær
1kopp(er)appelsinjuice
3sssitronsaft
3sshakket appelsinskall
1sshakket sitronskall
3sslimejuice
6kopp(er)sukker
1pakketørgjær. Vingjær helst champagnetype.
0,25kopp(er)lunkent vann
Glassballong, gjærlås, korker og flasker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Løvetannvin!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94.235 372.38Kcal
Protein0.137.41gram
Karbohydrat23.301 328.41gram
Kostfiber0.126.84gram
Fett0.031.71gram
Mettet fett0.000.00gram
Salt0.000.04gram
Pris på oppskriftenKr 0.55Kr 31.36Kroner
Hele oppskriften veier5 701 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Sett til siden.
2. Vask blomstene godt. Husk at det bare skal være det gule på blomstene, ikke den grønne greia under.
3. Ha blomstene i vannet sammen med alle juicene, alle sitrusskall og krydder. Rør inn sukkeret.
4. Kok opp og la det surre i en time
5. Etter en time siles massen gjennom ett kaffefilter og 3/4 helles på ballongen. Resten spares en uke i kjøleskapet.
6. Kjøl ned blandingen til ca 30 C og rør inn gjæren.
7. Ha vann i gjærlåsen, sett på korken og sett på ett lunt sted.
8. Etter 1 uke helles resten av massen på og ballongen settes lunt i ca 3 uker.
9. Etter totalt 4 uker vil gjæringen ha begynt å avta og en kan begynne å stikke om vinen. Dette kan gjøres flere ganger Til slutt når vinen er rolig og klar, tappes den på flasker og lagres kjølig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21995)
Kategori: Vinlegging
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.