Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Løve-Egg




Oppskriften inneholder 112 Kalorier, 2 g Karbo, 9 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkegg
1stkrød løk og litt gressløk, finhakket (evt blanding med purre, hvit løk, gressløk, ramsløk e.l. - bruk
45stkløvetannblomster, bare det guleIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt, pepper, smør (olje) til steking


Annonse



Næringsdeklarasjon for Løve-Egg!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier111.831 663.21Kcal
Protein9.24137.42gram
Karbohydrat2.0029.75gram
Kostfiber0.639.37gram
Fett7.29108.42gram
Mettet fett2.0530.49gram
Salt0.253.71gram
Pris på oppskriftenKr 3.85Kr 57.26Kroner
Hele oppskriften veier5 949 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

- Inger-Lises favoritt speilegg, 4 pors

Varm rikelig med smør (eller olje) i en panne og la løken surre seg myk. Ikke bruk for sterk varme. Slå ut fire egg over løklaget, hold eggene litt fra hverandre så de lettere kan snus. Dryss over eggene rikelig med det gule fra blomstene slik at det ligger godt utenfor hvert egg. Når eggene begynner å stivne litt, eller undersiden tar farge, snus de forsiktig og stekes til blomstersiden tar litt farge. Legg hvert egg på en skive brød, gjernet garnert med litt grønt og et ekstra dryss blomstergult på toppen. Salt og pepper etter smak.

De små kronbladene fra løvetannblomstene stikker frem under hver eggeporsjon som en løvemanke - altså: løve-egg! Det smaker dessuten herlig!

Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon om programmene kan du gå på denne siden Naturens Verden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsopp AS
(Intern: 100061)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.