Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter



Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter oppskrift.
Fotograf: Monica Friedrich
Ingen påskeaften er komplett uten det tradisjonelle lammelåret på bordet. Med gode norske råvarer tilsatt litt franske smaker er festmåltidet komplett!
Oppskrift fra kulinarisk.no ved


Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4331 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
3kglammelår/med ben
6feddhvitløksfedd
1tssalt
0,5tsnykvernet sort pepper
1tstørket rosmarin
1tstørket timian
1stkliten løk
1stkgulrot

Saus til lammelåret:

2,5dlstekesjy og kjøttkraft
2tsmaizenna
1dashSalt og nykvernet sort pepper

Hurtigstekt rosenkål:

800grrosenkål
4ssolivenolje
1dashSalt og nykvernet pepper

Fløtegratinerte poteter:

1,5kgpotet
2stkløk
5,5dlmatfløte
4feddhvitløk, finhakket
2tssalt
2krmpepper
1sssmør




Næringsdeklarasjon for Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.76981.03Kcal
Protein10.2582.58gram
Karbohydrat4.5036.26gram
Kostfiber1.239.91gram
Fett6.7053.98gram
Mettet fett3.0224.33gram
Salt0.473.81gram
Pris på oppskriftenKr 8.71Kr 70.18Kroner
Hele oppskriften veier6 446 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo14,78 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 125 grader. Fjern ev. slintrer og tørk av låret.
Sag over leggbeinet med en snekkersag eller lignende. Skjær vekk litt av det ytterste kjøttet på leggbeinet, ca. 5-6 cm, og skrap det rent med kniven slik at det blir en dekorativ beinpipe. Kle beinpipen med aluminiumsfolie. De avsagde eina og kjøttavskjæret legger du i en gryte sammen med løk og gulrot og koker til en god lammekraft mens steken står i ovnen.
Gni lammelåret godt inn med salt, pepper, rosmarin og timian. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i lammelåret med en kniv og stikk inn hvitløksbåtene.
Legg lammelåret i en langpanne og hell i vann. Drypp lammelåret med litt olivenolje. Hell i mer vann underveis hvis det fordamper.

Sett lammelåret i ovnen. Etter ca. 2 timer vil kjernetemperaturen være på 58 ºC. Har du lyst på saftig og rosastekt kjøtt er det nå du skal ta den ut. Når steketermometeret viser 70 ºC er lammelåret medium og ved 76 ºC er det gjennomstekt. Øs sjyen i langpannen over kjøttet et par ganger de siste 15 minuttene, for å få en sprø skorpe. Ta ut låret, pakk det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i det.
Bland stekesjyen med kjøttkraften i en kjele. Kok den opp og jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Skjær kjøttet i pene skiver på tvers av muskelfibrene. Server med den varme sausen, gratinerte poteter og stekt rosenkål.

Hurtigstekt rosenkål:
Rens rosenkålen for løse blader og del hver rosenkål i to. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok rosenkålen i ca. 30 sekunder. Avkjøl rosenkålen i iskaldt vann, og la den renne godt av. Varm olivenoljen i en teflonpanne og stek rosenkålen i 1-2 minutter men du konstant vender den. Smak til med salt og pepper.

Fløtegratinerte poteter:
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte eller form. Tilsett fløte, hvitløk, salt og pepper. Sett gryten/formen i midten av ovnen og stek i ca. 30-40 minutter.

Vinanbefaling:
Marques de Murrieta Reserva 2011
Dufter av røde bær, plommer, mynte og tre med et hint av toast og voks. Den har en pen fylde med en lett moden og sødmefull fruktighet, god balanse og lengde, samt bløte tanniner. Marques de Murrieta Reserva passer utmerket til urtestekt lammelår, lammekoteletter eller entrecôte av okse.
Varenr: 360901
Pris: 189,90 kr

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kjersti Edvartsen
(Intern: 32331)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-03-23
Oppdatert dato:2016-03-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammemørbrad med sitrondampede grønnsaker.Lammemørbrad med sitrondampede grønnsaker.
Denne retten har 80,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam med ovnsbakte grønnsaker.Lam med ovnsbakte grønnsaker.
Denne retten har 143,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskesmurt skankstek av lam.Påskesmurt skankstek av lam.
Denne retten har 151,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk lammestek.Provencalsk lammestek.
Denne retten har 129,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt lam med tabbouleh.Stekt lam med tabbouleh.
Denne retten har 168,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Souvlaki med briame.Souvlaki med briame.
Denne retten har 71,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saltbakt lammestek.Saltbakt lammestek.
Denne retten har 81,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aubergin- og kjøttform - Sjeik il Mihshee.Aubergin- og kjøttform - Sjeik il Mihshee.
Denne retten har 119,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebog med pannestekt grønnkål.Lammebog med pannestekt grønnkål.
Denne retten har 171,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsglasert lammelår, rotfruktgrateng og bacon/løk sjy.Sennepsglasert lammelår, rotfruktgrateng og b.
Denne retten har 98,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderskanker med grønnsaker.Krydderskanker med grønnsaker.
Denne retten har 114,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftig lam med sellerirot og friske urter.Saftig lam med sellerirot og friske urter.
Denne retten har 167,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammegodt på hytta.Lammegodt på hytta.
Denne retten har 92,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammelår med ansjos.Lammelår med ansjos.
Denne retten har 148,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebiff med salsa verde.Lammebiff med salsa verde.
Denne retten har 177,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.