Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammerull med purre




Lammerull med purre oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Oppskriften inneholder 81 Kalorier, 3 g Karbo, 6 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stkslagside/rulleskinn av lamIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
600grlammekjøtt fra bog eller lår
2sssalt
2tspepper
2,5tsgelatin pulver
100grpurre

Saltlake til oppbevaring:

1litervann
60grsalt
1sssukker
1stklaurbærblad ­ kan sløyfes

Purre- og eplesalat

porsjoner
1stkeple
4sspurre, skåret i tynne ringer
1ssolivenolje
2sshonning
0,25dleplejuice
2ssvalnøttkjerner, hakket


Annonse



Næringsdeklarasjon for Lammerull med purre!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80.621 665.17Kcal
Protein5.90121.86gram
Karbohydrat3.4270.64gram
Kostfiber0.438.88gram
Fett4.7297.49gram
Mettet fett1.7836.77gram
Salt4.8199.27gram
Pris på oppskriftenKr 4.51Kr 93.15Kroner
Hele oppskriften veier2 065 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Fjern evt. ben fra siden. Skjær rulleskinnet slik at du får et stykke med rette kanter, ca. 20 cm bredt.
2. Bland sammen salt, pepper, gelatinpulver. Dryss noe av dette på slagsiden. Rens og skjær purren i tynne ringer. Forvell den et par minutter og la den renne godt av. Fordel purren over slagsiden/rulleskinnet etter at krydder og kjøtt er lagt på.
3. Kjøttet og avskjær skjæres i strimler og legges langsetter over hele slagsiden/rulleskinnet. Strø på resten av krydderet.
4. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.
5. Sy rullen med bomullstråd, eller surr den. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong. Legg rullen i plastpose i kjøleskapet et døgn, slik at krydderet kan trekke inn før koking.
6. Pakk rullen i et glasshåndkle og surr med bomullstråd. Legg rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke på ca. 80°C i ca. 1 1/2 time. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen. Ta rullen opp og la den hvile 10-15 min før den legges i press.
7. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La rullen stå til den er blitt helt kald eller natten over.

Tips:
Forvelle betyr å koke i vann, for deretter å avkjøle like lenge i isvann.

Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.

Purre- og eplesalat
1. Varm olje og honning i en gryte.
2. Skrell eplet om nødvendig og skjær det i tynne båter.
3. Surr eplebåtene og purren i olje- honningblandingen. Tilsett evt. eplejuice.
4. Til slutt tilsettes valnøttkjernene.

Server salaten lun eller kald til lammerull med purre som en smårett eller forrett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20493)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammerull 2.Lammerull 2.
Denne retten har 185,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med lime.Lammerull med lime.
Denne retten har 100,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 1.Lammerull 1.
Denne retten har 246,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med purre.Lammerull med purre.
Denne retten har 80,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull til jul.Lammerull til jul.
Denne retten har 182,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk lammerull.Klassisk lammerull.
Denne retten har 71,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 4.Lammerull 4.
Denne retten har 115,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.