Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lefse med sur mjølk eller saup fra Folldal




Mengden mel er litt usikker, men jeg har beregnet 900 gr pga næringsbregningen. Prøv deg frem.

Oppskriften inneholder 220 Kalorier, 44 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5literkjernemjølk
Ca 450grgrynmjøl
Ca 450grfint rugmjøl


Annonse



Næringsdeklarasjon for Lefse med sur mjølk eller saup fra Folldal!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier219.933 079.02Kcal
Protein6.2387.22gram
Karbohydrat43.65611.10gram
Kostfiber5.2172.94gram
Fett1.1115.54gram
Mettet fett0.243.36gram
Salt0.040.58gram
Pris på oppskriftenKr 1.45Kr 20.30Kroner
Hele oppskriften veier1 400 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ein graut av kjernemjølk og byggmjøl. Avkjøl den heilt. Rør i rugmjølet og elt deigen lett med hendene når den blir fast nok til det. La deigen vere så mjuk som mogleg. Kjevle nokså små, ikkje for tynne leivar, steik dei på varm takke som potetlefse. Legg lefsene dobbelt og dekk dei til med klede, så dei held seg mjuke. Smør og sukker på lefsene.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18107)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.