Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Levergryte med sopp og løk




Oppskriften inneholder 113 Kalorier, 5 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grstorfelever
1,5ssmargarin eller smør
1tssalt
nymalt pepper
200grsjampinjonger, ferske eller hermetiske
Ca 2,5stkløk
2ssmargarin eller smør
1dlvann
2sshvetemel
1dlmelk + 1 dl fløte
1tsbasilikum eller estragon
Ca 1,5sssoyasaus
hvitløk


Annonse



Næringsdeklarasjon for Levergryte med sopp og løk!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112.85364.97Kcal
Protein9.0229.17gram
Karbohydrat4.7115.23gram
Kostfiber0.481.55gram
Fett6.3320.47gram
Mettet fett1.625.24gram
Salt1.003.24gram
Pris på oppskriftenKr 3.79Kr 12.26Kroner
Hele oppskriften veier1 294 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort eventuelle hinner og grove ganger på leveren og skjær den i strimler eller store terninger. Brun fettet i en stekepanne. Legg i leverbitene, eventuelt halvparten om gangen, og brun dem på alle sider på middels sterk varme. Krydre med salt og pepper. Legg over i en gryte

Skyll og skjær de ferske sjampinjongene i skiver. Hell kraften av de hermetiske. Skrell og skjær løken i skiver. Legg soppen i en gryte, la en del av væsken koke inn før fettet has i. Fres soppen i 5-10 minutter, legg i løken og la den frese med.

Brun i mellomtiden leverstrimlene, spe pannen med litt varmt vann. Hell lever og sjy i gryten.

Rør ut melet med litt av melken. Hell jevningen og resten av melk og fløte i gryten, rør om. La retten koke i 3-5 minutter. Smak til med støtt urtekrydder, soyasaus og eventuelt presset hvitløk.

Server kokt ris eller kokte poteter til, kålsalat eller grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10563)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.