Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Makiruller med friterte reker




Makiruller med friterte reker oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Maki er noe av det beste jeg vet, og her med avocado og friterte reker inni. Det er litt bry å lage maki og derfor lager vi ofte med forskjellige fyll på samme tid for variasjon. Kan heller ikke ligge mer en 1 dag i kjøleskap. Oppskriften er for 1 rull som gir ca 8 biter. Til 2 personer vil jeg bruke 3 ruller.

Jeg har en sushiguide her:


Oppskriften inneholder 262 Kalorier, 12 g Karbo, 5 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Sesam, Skalldyr, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1blad(er)noritang
100grkongereker eller norske
1stkavocado
1sschilisaus
4ssmajones

Ris

80grsushiris, som kokes og blir ca 200gr

Tilbehør

1sssyltet ingefær
1tswasabi
1tssesamfrø
1sswakame

Fritering

3dlfrityroljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3sshvetemel
3ssøl


Annonse



Næringsdeklarasjon for Makiruller med friterte reker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier261.56663.19Kcal
Protein5.4713.87gram
Karbohydrat11.7929.89gram
Kostfiber1.654.18gram
Fett20.8352.81gram
Mettet fett2.105.32gram
Alkohol0.25 %
Salt0.792.01gram
Pris på oppskriftenKr 11.65Kr 29.54Kroner
Hele oppskriften veier507 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Først så tiner en rekene og friterer de om de ikke er ferdige. Man kan bruke norske ferdigkokte reker her, som og kan friteres raskt.
Ved fritering så renses rekene og tørkes raskt. Dyppes i en blanding av mel og øl. Varm opp oljen og friter de til de er lysebrune. Legges på kjøkkenpapir og deretter kuttes på langs og legges klart. Avocado kuttes i strimler.
Majones røres sammen med chilisaus. Varier styrken med type chilisaus og mengde.
Legg arket med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Legg en stripe reker og en bit avocado langs midten av risen. Legg på en stripe majones. Evt pensle over en tynn, tynn stripe wasabi, men denne kan og serveres ved siden av. Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 6-8 biter. For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik, og bruk en skarp kniv. Det kan lønne seg å la makirullen kjøle seg ned før servering, men noen liker sushi i romtemperatur.

Serveres med syltet ingefær, wakame og evt mer wasabi. Dryss over noen sesamfrø

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32188)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Japan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gunkan maki med reker.Gunkan maki med reker.
Denne retten har 150,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makiruller med friterte reker.Makiruller med friterte reker.
Denne retten har 261,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.