Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mortensgås 1




Mortensgås 1 oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Mortensgås er en velkent rett i Sverige som spises på mortensdag som er 11 movember

Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 4 g Karbo, 11 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stkgås
sitronsaft
1dashsalt
1dashpepper

Fyll (stuffing):

Ca 4,5stkepler i båter
250grsvisker, steinfrie

Rødvinsaus:

1stksjalottløk
4dlrødvin
4dlstekesjy og kraft kokt på innmat
Ca 150grsmør
salt, pepper

Rødkål:

0,5kgfinsnittet kål
1sssmør
2stkepler
1sskarve
Ca 2,5dlvann
0,5tssalt
Ca 1sseddik
Ca 1sssukker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Mortensgås 1!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.571 045.56Kcal
Protein10.7692.54gram
Karbohydrat4.3937.76gram
Kostfiber0.907.74gram
Fett5.9651.26gram
Mettet fett2.9825.63gram
Alkohol0.79 %
Salt0.312.65gram
Pris på oppskriftenKr 9.55Kr 82.13Kroner
Hele oppskriften veier5 160 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin fuglen, tørk og gni den inn med sitronsaft, salt og hvit pepper. Bind opp fuglen med bomullstråd, slik at lår og vinger holdes på plass. Stek fuglen ved 160 °C i ca. 1/2 time pr. kg. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det frem klar kjøttsaft, er gåsa ferdig. Pynt gåsefatet med epler og svisker. Server med rødkål, kokte poteter og varm saus. (sjysaus eller rødvinsaus)

Rødvinsaus:
Finahkk sjalottløk og fres den litt i gåsefett. Hell på rødvin og sjy/kraft og la det koke inn til det halve. Sil sausen og visp inn kaldt smør, litt om gangen, til en fyldig saus. Smak den til med salt og pepper.

Rødkål:
Finsnitt kålen og kok den sammen med smør, eplebåter, karve og vann til kålen er mør (ca. 1 time). Smak til med salt, edikk og sukker.

Svartsoppa:
Som en kuriositet tar vi med den skånske spesialiteten svartsoppa. Gåsevinger, hals og innmat brunes, gjerne sammen med noen kalveben. Hell over vann, kok det hele og skum kraften. Etter at kraften er slit, jevnes den med hvetemel. Kok opp og smak til med eddik og sukker. Kraftsuppen serveres med strimler av epler og svisker. Ønsker en ekte skånsk svartsoppa, tilsettes gåseblod, eventuelt svineblod. En smaker videre til med ingefær, kanel, nellik og allehånde. En dash rødvin eller madeira er heller ikke å forakte.

I Skåne spises Mortensgås gjerne med eplekake til dessert. Svarsoppa er så mektig at den ofte serveres dagen før.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 16864)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Ovnsrett
Land: Sverige

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 121,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.