Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mungbønne-dessert




Oppskriften inneholder 294 Kalorier, 35 g Karbo, 10 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
225grskrelte mungbønner
100grtørket kokos
1stkeggeplomme
125grsukker
1,75dlvann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Mungbønne-dessert!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier293.59314.63Kcal
Protein9.8810.59gram
Karbohydrat35.2837.81gram
Kostfiber6.036.46gram
Fett11.2112.01gram
Mettet fett9.239.89gram
Salt0.030.03gram
Pris på oppskriftenKr 2.57Kr 2.75Kroner
Hele oppskriften veier643 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hell mungbønnene i en gryte og dekk med et lag vann på 4 cm. Kok opp og kok videre i 30-35 minutter ved middel varme, til bønnene er fullstendig møre.

Drypp bønnene omhyggelig av, hell dem i en skål og mos dem fint. Tilsett kokos og eggeplomme og bland det hele til en fast deig. Fordel deigen i valnøttestore kuler og form dem i eggefasong.

Hell sukker og vann i en gryte og varm langsomt opp under omrøring, til sukkeret er oppløst. Skru ned platen.

Senk omhyggelig 1-2 boller av gangen ned i sukkerlaken og kok dem forsiktig i 2-3 minutter. Ta dem opp med en hullskje og legg dem på et serveringsfat. Når alle mungbønne-boller er kokt, øses litt sukkerlake ut over dem på serveringsfatet. Dessert skal være kald før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21427)
Kategori: Dessert
Land: Thailand

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.