Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nøttestek til jul




Oppskriften inneholder 158 Kalorier, 10 g Karbo, 4 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Selleri, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
75grsmør
1stkmellomstor finhakket løk
1stkhvitløk, presset
5stkfinhakkede bladselleristilker
175grkvernede paranøtter
175grristede og kvernede cashewnøtter
50grhirseflak
50grrasp av fullkorn
100grkokt og most potet
2sspersille, hakket eller pastinakk
1tstørket salvie
1tsoregano, tørket
0,25tsstøtt ingefær
0,25tsCayennepepper
0,5tskarry
1stkegg lettpisket
salt og pepper
suppe eller hvitvin
225grkastanjepuré fra boks


Annonse



Næringsdeklarasjon for Nøttestek til jul!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier157.71505.44Kcal
Protein4.0813.08gram
Karbohydrat9.9231.79gram
Kostfiber2.668.53gram
Fett10.7134.32gram
Mettet fett3.2310.35gram
Salt0.120.38gram
Pris på oppskriftenKr 8.30Kr 26.60Kroner
Hele oppskriften veier2 564 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm smøret opp i en liten kasserolle og svisj løken, til den er klar. Bland det med hvitløk og de hakkede selleristilker og la det surre i 1 minut.
Ha det i en stor skål sammen med de kvernede para-og cashewnøtter, hirse, rasp, potetmos, persille, krydderurter, krydder, sitronskall og saft, lettpisket egg og grønnnsakskraft.

Bland det godt. Blandingen skal ha en fast konsistens. Press halvdelen av blandingen ned i en 1 liters kakeform., foret med bakepapir. Spre kastaniepureen over i et jevnt lag og fyll opp med resten av nøtteblandingen.

Bakes ved 190 C° i 45-60 minutter, eller til den er lysebrun.

Skjæres i skiver og serveres med rødvinssaus eller brun løksaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 19373)
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.