Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nøtteterrine med saus cumberland




Oppskriften inneholder 240 Kalorier, 14 g Karbo, 6 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grløk
2ssolje
250grsopp - helst kantareller eller andre ville sopp
250grnøtter, blandet
100grsmuldret fullkornsbrød
2tssalt
2tssoyasouce
Friskkvernet pepper
1stk storegg
1dashLitt smør eller olje til formen (1 l.)

Saus cumberland:

2ssfinstrimlet appelsin- og sitronskall
3ssripsgele
3ssripsgele
0,5dlportvin
0,5dlappelsinsaft
1sssitronsaft
Cayennepepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Nøtteterrine med saus cumberland!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier239.84484.16Kcal
Protein5.6111.32gram
Karbohydrat14.0628.38gram
Kostfiber3.466.98gram
Fett16.6433.59gram
Mettet fett1.693.41gram
Alkohol0.64 %
Salt1.392.80gram
Pris på oppskriftenKr 9.59Kr 19.36Kroner
Hele oppskriften veier1 211 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hakk de skrelte løk fint og Svitsj dem i olje 4 min. Tilsett de rensede, hakkede sopp og Svitsj akkurat 3 min. Hell blandingen i en skål. Halvdelen av nøttene blendes til mel, resten hakkes grovt. Hell nøttene i skålen og tilsett brødsmuler, salt og soyasaus, krydre med pepper og rør egg i tilsist. Hell farsen i den smurte form og press den godt sammen med baksiden av en skje. Legg få skiver tynthøvlet smør på og bak terrinen 50-60 min. ved 175 gr. La terrinen hvile 10 min. i formen. Skal den serveres lunken serveres den i formen. Ellers avkjøles den helt i formen, deretter den med litt hell(!) kan vendes ut og skjæres i skiver.

Til sausen kokes appelsin- og sitronstrimlene et par minutter i vann. Smelt ripsgele i portvin, rør fruktsaft og de avdryppede strimler i og krydre med cayennepepper. Sett sausen kaldt minst to timer og pisk den igjennom akkurat før serveringen.

Tips:
Servér terrinen med en salat av finsnittet julesalat med appelsinfileter og grovhakkede valnøtter og evt. ovnsbakte poteter.

Terrinen kan holde seg et par dager i kjøleskabet, men bør ikke serveres kjøleskapskald.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26384)
Kategori: Terrine
Diett/allergi: Veganer
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.