Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nyttårsterte




Oppskriften inneholder 244 Kalorier, 26 g Karbo, 5 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

225grhvetemel
1sssukker
100grsmør
100grricottaost ellercottage cheese
50grsmeltet, mørk sjokolade

Krem:

2,5dlmatfløte
6stkeggeplommer
5sssukker
1ssmaisenna
1stkvaniljestang
50grrevet marsipan

Dessuten

Ca 11stkblå plommer delt i 2, (uten stener) eller annen god frukt


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Nyttårsterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier244.393 818.35477.29Kcal
Protein4.6672.819.10gram
Karbohydrat26.29410.7551.34gram
Kostfiber1.4823.122.89gram
Fett13.07204.2125.53gram
Mettet fett6.94108.4313.55gram
Salt0.132.040.25gram
Pris på oppskriftenKr 5.68Kr 88.74Kr 11.09.-
Hele oppskriften veier1 562 totalt1 562 pr porsj195 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Ha mel og sukker i en bolle og hakk smøret i. Tilsett ferskosten og elt deigen raskt sammen. Sett den på et kjølig sted en stund.
Kjevle ut til en runding eller firkant (ca. 8 cm større enn paiformen du velger). Trykk den ned i formen med lett hånd.
Trykk kanten til og skjær evt. bort det som er for mye. Prikk i bunnen med gaffel. Legg så et stykke bakepapir på tertebunnen og fyll med ris eller tørre erter/bønner. Da holder bunnen seg flat. Settes inn i 225 gr varm ovn. Får steke ca. 15 minutter. Fjern det tørre pluss papiret og stek videre til bunnen er gyllen og sprø. Avkjøl bunnen helt.
Pensle den med smeltet sjokolade og la den stivne. Ha alle ingrediensene til kremen i en kjele og varm det sakte opp under pisking. Kremen skal bli ganske stiv. La den avkjøle og smak evt. til med mer sukker. Bland inn reven marsipan og bred den utover i tertebunnen.

Legg de halve plommene tett med «buen» opp og servér terten. Godt nytt år !

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 26490)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kremet sitronpai.Kremet sitronpai.
Denne retten har 252,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 369,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.