Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ostefondue 3




Oppskriften inneholder 235 Kalorier, 1 g Karbo, 16 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1feddhvitløk (kan sløyfes)
4dlhvitvin, tørr
600grVellagret Norvegia, Revet Jarlsberg, Sveitser eller annen revet ost, gjerne i blanding med revet ve
1ssmaisenna
3sstørr sherry (kan sløyfes)
pepper eller muskat, nymalt
daggammel loff/brød


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ostefondue 3!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier234.62614.12Kcal
Protein15.5440.68gram
Karbohydrat1.283.35gram
Kostfiber0.020.05gram
Fett15.4740.49gram
Mettet fett9.7425.49gram
Alkohol4.01 %
Salt0.661.72gram
Pris på oppskriftenKr 12.06Kr 31.57Kroner
Hele oppskriften veier1 047 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kosemat i høstmørket. Bland gjerne ulike oster.

Bruk tykkbunnet gryte. Gni den inn med hvitløk. Varm vinene nesten til kokepunktet. Bland revet ost og maisenna og rør det inn i den varme vinen i små porsjoner. Rør godt. Tilsett eventuelt sherry. Et godt spritbluss er viktig for å holde ostemassen varm. Hver gjest får gaffel og loff/brødterninger og dypper så selv i den lekre, duftende gryten.

Tips:
Biter av kokt eller stekt kjøtt, rensede reker og biter av grønnsaker smaker også godt dyppet i ostefondy. Hvis fondyen skiller seg kan mer maisenna røres ut ilitt vin og brukes som jevning.
Tørr hvitvin eller te er godt drikke til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 16050)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.