Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal




Oppskriften inneholder 152 Kalorier, 4 g Karbo, 13 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stktiur eller 2 røy
tynne skiver av spekk
1dashsalt
1dashpepper
2kvist(er)timian
2dlvann eller kraft
1dashsmør til bruning

Saus:

1skive(r)bacon
2stksjalottløk
2tssvart, knust pepper
1sssmør
0,25dlhvitvinseddik
0,5literferdig viltsaus
1,5dlkremfløte
3ssripsgelé
3ssripsgelé
stekesjy

Sopptimbal:
150grsopp
2stksjalottløk
2sssmør
1sshvetemel
2dlkremfløte
3stkegg
1dashsalt
1dashpepper
muskat


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier151.901 296.70Kcal
Protein13.06111.49gram
Karbohydrat3.9533.72gram
Kostfiber0.352.99gram
Fett9.2478.88gram
Mettet fett4.7040.12gram
Salt0.332.78gram
Pris på oppskriftenKr 16.67Kr 142.30Kroner
Hele oppskriften veier3 415 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ribb fuglen forsiktig slik at brystskinnet forblir helt. Rens den videre på vanlig måte. Løft skinnet forsiktig fra brystfiletene og legg under tynne skiver av spekk, sammen med timian. Bind opp fuglen. Krydre med salt og pepper, og brun det pent på alle kanter.

Ha litt vann eller kraft i en ovnspanne og stek den i ovn på 180 C i 30 minutter. Mens fuglen steker, forbereder du saus og sopptimbal. Start med sausen:

Kutt bacon i terninger, og finhakk løken. Knus hel, svart pepper i en morter. Fres løk, bacon og pepper i smør i en kjele. Tilsett hvitvinseddik og tøm over viltsausen. La sausen koke i 5 minutter før du tilsetter fløte, ripsgelé og stekesjy fra orrfuglen. Sil sausen før servering.

Finhakk sopp og løk til timbalen, og fres i smør. Rør inn hvetemel og tilsett kremfløte. Kok alt til en tykk masse. Smak til med salt, pepper og litt muskat. Rr inn eggene og fyll massen i smurte kaffekopper, eller timbalformer hvis du har det.

Stek timbalene i vannbad i ovnen i ca 30 minutter ved 160 C.

Når fuglen er ferdig stekt lar du den hvile i 15 minutter. Skjær fra lår og brystkjøtt. Del lårene i to og brystkjøtte i pene skiver.

Ta timbalene forsiktig ut av formene og anrett dem sammen med fuglekjøttet. Slå litt av sausen over kjøttet før servering.

Server med kokte poteter, rørte tyttebær og kokte gulrøtter og broccoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12183)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.