Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstekt villsvinrygg




Oppskriften inneholder 135 Kalorier, 0 g Karbo, 20 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2kgvillsvinrygg
2tssalt
0,5tspepper
75grmargarin eller smør
2feddhvitløk
0,5dlpersille, hakket
2tsrosmarin
1sssennep, fransk lys type
1ssstrøbrød


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt villsvinrygg!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier135.10359.31Kcal
Protein20.3654.15gram
Karbohydrat0.411.09gram
Kostfiber0.090.24gram
Fett5.7615.32gram
Mettet fett1.483.94gram
Salt0.731.94gram
Pris på oppskriftenKr 33.32Kr 88.62Kroner
Hele oppskriften veier2 128 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens kjøttet og skjær bort hinner og sener. Skjær noen snitt langs ryggbenet på begge sider.

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Rør matfettet mykt og bland med presset hvitløk, persille, rosmarin, sennep og strøbrød. Legg litt smørblanding i hvert snitt.

Smør resten av smørblandingen på en folie som legges over kjøttet med smørsiden ned. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, men ikke mot benet. Legg kjøttstykket i en ildfast form eller langpanne, og sett den i ovn ved 175 C på nederste rille. Stek kjøttet i 1 t 45 min eller til steketermometeret viser 75-77 C. Fjern folien etter halve steketiden.

La kjøttet hvile i folie i 15 minutter før det skjæres opp. Løsne filetene fra benet og skjær i cm. tykke skiver. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet.

Server med f.eks. potetgrateng og sitronglasserte rotgrønnsaker, salatdruer og en god sjysaus. Se oppskrifter på disse under egne kategorier.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10815)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.