Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp




Oppskriften inneholder 127 Kalorier, 1 g Karbo, 13 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2,5kgtiur
2tssalt
1krmpepper
2skive(r)spekk, tynne
2sssmør eller margarin
0,5stkløk
1stk litegulrot
1bit(er)sellerirot
2stang(stenger)persille
1sshvetemel
5dlhønsebuljong
sopp

Saus:

4dlinnkokt sjy
2dlkremfløte
1dltranebær (dypfryste)
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ovnstekt tiur med tranebær og sopp!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127.14492.12Kcal
Protein12.8649.78gram
Karbohydrat0.833.21gram
Kostfiber0.281.08gram
Fett7.9830.89gram
Mettet fett3.0611.84gram
Salt0.873.36gram
Pris på oppskriftenKr 16.53Kr 63.98Kroner
Hele oppskriften veier3 097 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin fuglen i kjøleskap. Vask og tørk den. Dryss salt og pepper inni.

Legg spekkskivene tvers over brystet. Fest dem og bind opp fuglen.

Varm en gryte med litt smør eller margarin i stekeovnen ved 250 C. Legg fuglen i med den ene brystsiden ned når fettet har fått lys brunfarge. Stek den i 8-10 minutter. Pass den nøye. Snu fuglen og stek den andre brystsiden. Fargen skal være lyst brun.

Senk ovnsvarmen til 200 C. Legg i rensede, oppskårne grønnsaker og persillestilker uten blad. Stek fuglen videre til den er ferdig i ca 1 time. Stikk i brystkjøttet. Det skal være svakt rosafarget, lårene skal være gjennomstekte. Ta spekkskivene bort når det er 10 minutter igjen av steketiden.

Ta gryten ut og ta fuglen opp. Dekk den og la den hvile i 15 minutter.

Sett gryten på kokeplaten. Kok opp sjyrestene og dryss hvetemelet over. Bland godt. Spe med buljong. La sausen koke i ca 5 minutter.

Sil sausen, mål den opp og hell den i en kjele. Tilsett fløte og lett knuste tranebær. Kok sausen inn til den er passe tykk. Smak foriktig til med salt og pepper.

Skjær fuglen opp og legg kjøttet tilbake på skroget, eller legg skivene rett på varmt serveringsfat. Pynt med varme tranebær, stekte kantareller, traktkantareller eller en annen skogssopp. Server kokte poteter, mandelpoteter eller potetkroketter og erter til. Server sausen i sausekopp ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12184)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.