Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushr




Oppskriften inneholder 216 Kalorier, 19 g Karbo, 8 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
350grhvetemel
175grmargarin eller smør
1knivsoddsalt
0,5dlkaldt vann

FYLL:

300grkokt brissel
150grsjampinjong
1stk storløk

SAUS:

30grmargarin eller smør
1,5sshvetemel
2dlkraft (evt brisselkraft)
3stkeggeplommer
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier216.183 163.86790.96Kcal
Protein7.54110.3527.59gram
Karbohydrat18.76274.5668.64gram
Kostfiber1.0415.223.81gram
Fett12.10177.0944.27gram
Mettet fett2.8441.5610.39gram
Salt0.446.471.62gram
Pris på oppskriftenKr 5.32Kr 77.86Kr 19.46.-
Hele oppskriften veier1 464 totalt1 464 pr porsj366 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Start med paideigen: Hakk mel og smør sammen, tilsett salt og vann og elt deigen hurtig sammen. La den stå kaldt i 30 minutter i kjøleskapet.

Kok brislene 20-25 minutter i lettsaltet vann, fjern hinner og avkjøl dem under lett press, for eksempel mellom to tallerkener.

Skjær brislene i terninger, gjør soppen i stand og fres begge deler sammen med finhakket løk i 7-8 minutter.

Kle en paiform eller annen ildfast form i bunnen og et stykke opp på sidene med 2/3 av paideigen og ha deretter i stuingen, som lages slik:

Smelt smøret i en gryte, rør først i melet og deretter kraften. Smak til med salt og pepper og la dem koke noen minutter. Rør i eggeplommene, én om gangen, etter at gryten er tatt av varmen. Tilsett blandingen av brissel, sopp og løk, og fordel så denne stuingen i formen.

Kjevl resten av paideigen ut til et lokk som legges over innholdet i formen og klemmes godt sammen i kantene. Prikk hull på lokket med en gaffel og stek retten i stekeovnen ved 200-225 C i ca 30 minutter. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6645)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: England
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.