Penne all´Arrabbiata inneholder
153 Kalorier,
12 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Penne all´Arrabbiata har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Penne all´Arrabbiata er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8614 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Penne all´Arrabbiata!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.85 | 622.67 | Kcal |
Protein | 6.16 | 25.09 | gram |
Karbohydrat | 12.09 | 49.25 | gram |
Kostfiber | 1.45 | 5.91 | gram |
Fett | 8.55 | 34.83 | gram |
Mettet fett | 3.98 | 16.21 | gram |
Salt | 0.36 | 1.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.43 | Kr 34.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 630 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bløtlegg den tørkede soppen i varmt vann under lokk i 15-20 minutter. Slå av vannet og kryst ut så mye vann som mulig. Finhakk soppen.
Smelt 50 g smør i en mellomstor kjele eller høy stekepanne. Ha i pancetta eller bacon og la det surre over middels varme til det er gyllent og litt sprøtt. Ta opp pancettaen med en hullsleiv og legg til side.
Surr den hakkede soppen i pannen. Ta den opp og legg til side sammen med pancetta/bacon. Smuldre en chili i pannen, tilsett hvitløk og la det surre under omrøring i noen minutter, til hvitløken er gyllen.
Tilsett tomater og basilikum, og smak til med salt. La det småkoke under omrøring i 10-15 minutter. I mellomtiden koker du pastaen i en kjele med saltet, kokende vann, etter anvisning på pakken.
Ha pancetta eller bacon og sopp i tomatsausen. Smak til og ha i mer chili hvis du vil ha den sterkere. Hvis sausen er for tørr, kan du tilsette litt av kokevannet fra pastaen.
Slå vannet av pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Skjær resten av smøret i terninger og ha det i pastaen sammen med osten. Bland godt og server straks, med noen basilikumblader til pynt.
Dette er en av Romas mest berømte pastaretter - penne blandet med en tomatsaus smaksatt med chili: Penne all`Arrabbiata.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6163)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pasta
Land:
Italia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift