Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pigghå på bunn av rotfrukter og hønseglace




Oppskriften inneholder 90 Kalorier, 2 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
650grpigghå, flådd
1stkpersillerot
0,5stksellerihode/knoll
4stkgulrøtter
1stkpurre
1stkrødløk
2dlhønsekraft (evt. 2 dl vann og 1/2 buljong terning)
1dlhvitvin
1bit(er)smørklatt
olje
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Pigghå på bunn av rotfrukter og hønseglace!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89.84380.08Kcal
Protein7.4331.43gram
Karbohydrat2.329.82gram
Kostfiber1.144.82gram
Fett4.9620.98gram
Mettet fett2.048.63gram
Alkohol0.56 %
Salt0.311.31gram
Pris på oppskriftenKr 5.63Kr 23.82Kroner
Hele oppskriften veier1 692 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flådd pigghå:
Skjæres i koteletter på ca. 2-3 cm. Lag en lake af olje, salt, pepper og evt. litt krydderurter eller chilli. Pensle kotelettene og la dem trekke i 20 min. Kolettene brunes på en panne i ca. 1-2 min, og bakes ferdig i en varm ovn i ca. 6 min. ved 200 g. Overdekk pigghåen og la den trekke ennå 5 min. innen servering.

Rotfrukter:
Skjær rotfrukterne i ensartede tynne staver og hakk løken. Det hele svitsjes på en panne i litt olje i ca. 5 min. inntil de er "al dente". Må ikke bli for møre. Krydre med salt og evt. litt soyasaus.

Hønseglace:
Ha hønsekraft i en gryte og la den reduseres til det halve. Tilsett hvitvin og la det igjen koke inn til det halve. Smak til med en smørklatt, salt og pepper. La det koke til det får en sirupsaktig konsistens.

Server retten med små poteter med skrell.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 2995)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.