Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pizza med kamskjell og pesto




Oppskriften inneholder 164 Kalorier, 18 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
6stkkamskjell, til sammen 150 g, delt i to skiver
1ssolivenolje, pluss litt til drypping
0,5stksitron, saften
1ssgrovhakket persille, frisk og flatbladet
2stkvårløk i tynne skiver
1dashsalt
grovkvernet pepper
1stknapolitansk pizzadeig (se egen oppskrift) hevet to ganger
hvetemel til utbaking
1feddhvitløk
1sspesto fra Genova (se egen oppskrift: sauser)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Pizza med kamskjell og pesto!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163.80729.89Kcal
Protein6.3328.21gram
Karbohydrat17.7178.92gram
Kostfiber1.335.93gram
Fett7.2232.17gram
Mettet fett1.044.63gram
Salt0.683.03gram
Pris på oppskriftenKr 5.85Kr 26.07Kroner
Hele oppskriften veier446 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland kamskjell, 1 ss olivenolje, sitronsaft, persille og vårløk i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Rør godt sammen. Dekk til og la det stå i 20 minutter.

Forvarm stekeovnen til 225 C.

Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg leiven midt på. Vær lett på hånden!

Knus hvitløken gjennom en hvitløkpresse over deigen. Smør den så godt med hvitløk. Bruk baksiden av en skje og bre pestoen jevnt utover pizzabunnen. Ta kamskjellene opp av marinaden med en liten hullsleiv. Fordel dem på deigen. Drypp litt av marinaden over.

Stek pizzaen på nederste rille i ca 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Gi den noen dråper olivenolje om du vil. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6093)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.