Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetomelett 4




Oppskriften inneholder 157 Kalorier, 9 g Karbo, 4 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stk storegg
3ssfinhakket persille
salt og pepper
750grpoteter
1stk storløk
1stkrød paprika
1,5dlolivenolje


Annonse



Næringsdeklarasjon for Potetomelett 4!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier157.28569.59Kcal
Protein3.8513.94gram
Karbohydrat8.8532.05gram
Kostfiber1.224.42gram
Fett11.5641.86gram
Mettet fett1.957.06gram
Salt0.080.29gram
Pris på oppskriftenKr 2.82Kr 10.21Kroner
Hele oppskriften veier1 449 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Pisk eggene lett i en stor bolle. Tilsett persille, salt og pepper. Sett til side.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med ostehøvel. Skjær løk og paprika i tynne skiver. Hell all oljen, unntatt 2 ss, i en stekepanne. Varm opp.

Tilsett poteter, løk og paprika og varm over middels varme i 10-15 minutter til løk- og potet-skiver er møre. Hell over i eggeblandingen og rør alt forsiktig sammen.

La blandingen hvile i 15 minutter. Varm stekepannen på middels varme. Ha i 2 ss olje. Slå i omelettblandingen og stek til det begynner å putre langs kantene, og omeletten er fast, men fremdeles kremet på toppen.

La omeletten skli over på et stort fat eller pannelokk. Legg steikepannen over og snu rundt. Stek den andre siden av omeletten i cirka 5 minutter. Avkjøl på fat.

Servering:
Sett stekeovnen på 225 grader. Skjær brødet i tynne skiver og del det i små trekanter. Legg brødet på stekebrett, drypp en god olivenolje over. Stek brødet i 2-3 minutter. Snu skivene og stek videre i 2-3 minutter. Ta ut brødet og skrap en hvitløkbåt over de varme skivene. Avkjøl litt før omeletten skjæres i trekanter og legges på.

Pynt med friske timiankvaster.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16779)
Kategori: Enkle retter/mikro
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.