Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetpai 4




Oppskriften inneholder 213 Kalorier, 13 g Karbo, 7 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4dlhvetemel
150grsmør eller margarin
1stkegg

Til fyll:

2sssmør eller margarin
200grpurreløk
100grløk
600grpoteter
0,5dlvann
0,5tsbuljongpulver
0,5tssalt
0,5tsmerian
1dashNykvernet pepper
200grkokt skinke i strimler
150grrevet vellagret Norvegiaost
2sshakket persille
1stkegg
1,5dlfløte


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Potetpai 4 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier212.604 236.971 059.24Kcal
Protein6.78135.1233.78gram
Karbohydrat13.47268.4567.11gram
Kostfiber1.2725.316.33gram
Fett14.34285.7971.45gram
Mettet fett8.87176.7744.19gram
Salt0.7013.863.46gram
Pris på oppskriftenKr 4.36Kr 86.89Kr 21.72.-
Hele oppskriften veier1 993 totalt1 993 pr porsj498 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Mel og smør smuldres sammen til en grynet masse. Tilsett egget og elt deigen lett sammen. Legg deigen kaldt i ca. 1 time. Kjevle den ut til en tynn leiv og legg den godt i bunn og på kanter i en godt smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel og sett formen kaldt. Smelt smør i en kjele og tilsett purreløken som er kuttet i strimler, hakket løk og potetene som er skåret i tynne skiver. La det hele småsurre på svak varme til grønnsakene er så vidt myke. Tilsett buljongen, salt og pepper.
Kok i ca. 15 minutter og hell blandingen i paiformen. Tilsett strimlet skinke. Pisk egg og fløte og hell over formen. Dryss osten over og sett i ovnen, som på forhånd er forvarmet til 225 grader. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter, eller til paien er gyllen. Server gjerne en grønn salat til paien.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Arild Svensgams hjemmeside
(Intern: 17218)
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.