Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetterte med sitronsaus




Oppskriften inneholder 320 Kalorier, 27 g Karbo, 6 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grmandler
100grMargarin
3dlsukker
4stkegg
200grkokte, kalde poteter

Sitronsaus:

2stkeggeplommer
2ssmelis
0,5stksitron, saft og skallet
2dlkremfløte


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Potetterte med sitronsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier319.883 930.56982.64Kcal
Protein6.1175.0818.77gram
Karbohydrat26.58326.6081.65gram
Kostfiber1.8622.855.71gram
Fett20.60253.1263.28gram
Mettet fett6.4779.5019.88gram
Salt0.172.140.54gram
Pris på oppskriftenKr 3.91Kr 48.04Kr 12.01.-
Hele oppskriften veier1 229 totalt1 229 pr porsj307 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Skåld og mal mandlene. Rør margarin og sukker lyst og luftig. Bland inn eggeplommene og rør godt.

Mos eller riv potetene og bland dem i sammen med mandlene. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig i til slutt. Fyll røren i smurt form, 22-24 cm i diameter, og stek ved 175 C i ca 1 time. Prøv med stekepinne om den er gjennomstekt.

Rør eggeplommene godt opp med melis til sitronsausen. Tilsett sitronsaft og revet skall. Stivpisk fløten og bland inn til slutt. Dryss gjerne over litt revet sitronskall.

Server potetterten lunken med sitronsaus eller bare melis utrørt i sitronsaft. Pynt med hakkete mandler. Eller server vispet seterrømme ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 5932)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.