Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rådyrmousse med konjakksaus




Oppskriften inneholder 147 Kalorier, 7 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
250grrådyrkjøtt
2stkegg
0,75tssalt
1krmhvit pepper
6stkeinerbær, tørkedeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sskonjakk
1sstyttebærsyltetøy
1dlkremfløte

Konjakksaus:

3ssløk, finhakket
1sssmør eller margarin
1,5sshvetemel
2dlviltbuljong
2sskonjakk
1ssmadeira
1dlkremfløte
0,25tssalt
0,25tshvit pepper, nykvernet

Garnering:

2skive(r)loff
100grsukkererter
2dlbjørnebær eller multer


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rådyrmousse med konjakksaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier147.31437.99Kcal
Protein7.2221.47gram
Karbohydrat6.7219.98gram
Kostfiber1.053.12gram
Fett8.9226.52gram
Mettet fett5.3215.82gram
Alkohol1.31 %
Salt0.922.75gram
Pris på oppskriftenKr 12.55Kr 37.31Kroner
Hele oppskriften veier1 189 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Miks eller mal kjøttet til en fin farse. Bland i egg, salt, pepper, de knuste einerbærene, konjakk og tyttebærsyltetøy. Hell i fløten, litt om gangen.

Smør fire små ildfaste kopper eller former og fyll dem litt over halvfulle. Dekk dem med aluminiumsfolie. Sett dem i vannbad, nederst i ovnen ved 175 C og stek i ca 40 minutter. Fres løken i matfett til sausen. Dryss hvetemel over og hell i viltbuljong under omrøring. La det koke noen minutter. Tilsett konjakk, madeira og fløte. La det koke ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.

Hvelv formene med rådyrmousse på porsjonstallerkener. Hell saus over og garner med smørstekte loffskiver skåret i trekanter, samt sukkererter, multer eller bjørnebær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10775)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet rådyrfilet med tyttebærmarmelade.Gravet rådyrfilet med tyttebærmarmelade.
Denne retten har 112,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.