Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rådyrstek 2 (Rådyrlår)




Oppskriften inneholder 101 Kalorier, 0 g Karbo, 13 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kglårstek av ungt dyr
1dashsalt
hele hvitpepper
100grspekk
8stkenerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt
malt hvitpepper
50grsmør eller margarin
1dlpils
3dlviltkraft
400grzucchini eller squash
3sssmør eller margarin
1liten bokssjampinjong,
salvie


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rådyrstek 2 (Rådyrlår)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101.04662.52Kcal
Protein12.9684.98gram
Karbohydrat0.442.89gram
Kostfiber0.191.25gram
Fett5.1233.57gram
Mettet fett2.8118.43gram
Alkohol0.14 %
Salt0.342.23gram
Pris på oppskriftenKr 18.78Kr 123.14Kroner
Hele oppskriften veier2 623 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ut benet på steken, knekk det og legg det i kaldt vann, kok det langsomt opp, skum godt. Tilsett salt og hel hvitpepper. La det småkoke til en smakfull kraft til å spe steken med. Kok kraften dagen i forveien.

Skjær spekket til strimler. Spekk steken langs trevlene på kjøttet. Bruk spekkenål. Steken surres med skåldet hyssing.

Knus enerbær, bland dem med resten av krydderet og gni det godt inn rundt steken.

Brun steken godt rundt det hele i brunet smør. Legg den over på stekeristen som settes over stekepannen som er dekket med aluminiumsfolie i bunnen. Sett steken i ovnen ved 200 C i ca 1 1/2 time. Spe den etter hvert med varmt kraft og øl.

Skjær zucchini i tynne strimler og fres dem i smør, tilsett soppen når zucchinien begynner å mykne. Krydre med salt, malt hvitpepper og salvie.

Pisk opp sjyen i pannen med litt viltkraft, sil den. Skjær steken i tynne skiver og server den med sjy til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10764)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.