Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rødbetvin




Oppskriften inneholder 111 Kalorier, 27 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kgrødbeter
5litervann
50grbrødgjær
1skive(r)loff
2kgsukker
500grrosiner med stein


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Rødbetvin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier111.3910 370.412 074.08Kcal
Protein0.5450.2710.05gram
Karbohydrat26.732 488.56497.71gram
Kostfiber0.6661.4512.29gram
Fett0.1110.242.05gram
Mettet fett0.010.930.19gram
Salt0.021.990.40gram
Pris på oppskriftenKr 1.25Kr 116.38Kr 23.28.-
Hele oppskriften veier9 310 totalt9 310 pr porsj1 862 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 liter

Skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver med ostehøvel. Kok opp vannet sammen med rødbetene, kok langsomt i 10 timer. Sil saften gjennom et dørslag. Etter kokingen skal det være 5 liter.

Smør gjæren utover en loffskive og legg dette i en krukke. Hell på den avkjølte saften og ha i sukker og halverte rosiner. La krukka stå i stuetemperatur i 2-3 uker.

Stikk den om og la den stå i 1-2 uker til, slik at den blir helt klar. Tapp på flasker. Jo lengre den lagres, jo bedre blir den.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13436)
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.