Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rabarbra- og jordbærsaus




(ca 2 1/2 dl)

Oppskriften inneholder 84 Kalorier, 19 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grrabarbra
250grjordbær, uten hems
125grsukker
1stksitron, saften
1tsfinrevet sitronskall


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rabarbra- og jordbærsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83.89217.28Kcal
Protein0.531.37gram
Karbohydrat19.1549.60gram
Kostfiber1.914.95gram
Fett0.150.39gram
Mettet fett0.000.00gram
Salt0.000.01gram
Pris på oppskriftenKr 5.35Kr 13.86Kroner
Hele oppskriften veier777 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær rabarbraen i 5 cm lange biter. Ha dem i en kjele og tilsett vann så det dekker. Kok ved middels sterk varme i 10 minutter, til de er møre. La renne av og hell ut kokevannet.

Legg noen pene jordbær til side til pynt. Ha jordbær, kokt rabarbra og resten av ingrediensene i en hurtigmikser og kjør den til puré.

Press det gjennom en sikt, fjern steiner og eventuelle tråder fra rabarbraen. Dekk til og avkjøl før servering. Ha sausen i et sausenebb. Pynt med jordbær i skiver og server sausen kald til iskrem eller crêpes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7442)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.