Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rabarbramarmelade med ingefær




Rabarbramarmelade med ingefær oppskrift.
Fotograf: Pixabay
Nydelig marmelade med rabarbra og ingefær som passer nå på forsommeren. En tradisjonsmatoppskrift fra Vestfold

Oppskriften inneholder 202 Kalorier, 49 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgrabarbra
1kgsukker
1stksitron (saft og skall)
1bit(er)ingefær


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Rabarbramarmelade med ingefær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier202.334 228.70Kcal
Protein0.4810.03gram
Karbohydrat48.891 021.80gram
Kostfiber1.9340.34gram
Fett0.112.30gram
Mettet fett0.000.00gram
Salt0.010.11gram
Pris på oppskriftenKr 4.73Kr 98.86Kr .-
Hele oppskriften veier2 090 totalt2 090 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Rabarbraen vaskes, men skallet fjernes ikke (på grunn av fargen). Kuttes i små biter, og has i en kjele sammen med sukker, saften og det finkuttede skallet av en sitron. La det stå natten over.
Røres godt sammen, ingefær has i og det hele kokes i cirka 1,5 time til passe konsistens. Rør om av og til, særlig mot slutten av koketiden.
Has på rene, varme glass.
Marmeladen har lang holdbarhet.

Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Trine Sjøvold, fra Bærum. Hun skriver:
"Min bestemor, Tordis Sjøvold (født Hansen) var født i Stokke i Vestfold i 1884. Hennes mor ble tidlig enke med tre små barn og bestemor vokste opp i enkle kår. Etter konfirmasjonen arbeidet hun noen år ”i huset” hos en velstående familie i Sandefjord. Der lærte hun å lage mat! Denne oppskriften kommer derfra.
Jeg lærte den av bestemor da jeg var rundt 10 år. Bestemor mente den var enkel å huske – det er bare å ta én av hver. Som barn fikk jeg marmeladen servert på Kapteinkjeks som er helt nøytral i smaken. Som voksen har jeg oppdaget at den egner seg ypperlig på ost. Å ha både ost og marmelade på en kjeks ville være utenkelig for bestemor!
Bestemor brukte en bit tørket ingefær. Fersk ingefær var ikke å få i hennes tid. Jeg bruker en god bit fersk ingefær som jeg kutter i biter.
Til marmeladen brukte man ikke de første, spede rabarbrastilkene, de ble til rabarbrasuppe og kompott. De større og grovere stilkene som kommer utover sommeren trenger lengre koketid, men har en sterkere smak."

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34051)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Norge
Fylke: Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbramarmelade.Rabarbramarmelade.
Denne retten har 197,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasyltetøy 2.Rabarbrasyltetøy 2.
Denne retten har 160,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra- og jordbærsyltetøy.Rabarbra- og jordbærsyltetøy.
Denne retten har 208,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasyltetøy.Rabarbrasyltetøy.
Denne retten har 64,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbracurd.Rabarbracurd.
Denne retten har 146,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbramarmelade med ingefær.Rabarbramarmelade med ingefær.
Denne retten har 202,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy.Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy.
Denne retten har 116,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydret rabarbragelé.Krydret rabarbragelé.
Denne retten har 171,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.