Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure




Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer & Hensley
Reinsdyrretten er laget etter inspirasjon fra retten Lihkku Beivvin. Orginaloppskriften sikret Jan Ivar Nykvist andreplass under reinsdyrkonkurransen arrangert av Mathallen Vulkan på Samefolkets dag 6.februar 2013.

Oppskriften inneholder 154 Kalorier, 8 g Karbo, 8 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
900grytrefilet av reinsdyr
1tssalt
1tspepper
2sssmør
3ssfinhakkede macadamia nøtter

Blåbærsirup:

7,5dlblåbærsaft
1dlsukker
2sssitronsaft

Marinert rosenkål:

12stkrosenkål
3ssolivenolje
1sssitronsaft
0,5tssalt
0,5tspepper

Karamellisert blomkålpuré

1stkblomkål
6dlkremfløte
5sssukker
1tssalt
1tsmalt hvit pepper
2sssitronsaft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154.14820.22Kcal
Protein7.5340.07gram
Karbohydrat8.0742.94gram
Kostfiber0.693.67gram
Fett10.0453.43gram
Mettet fett5.6129.85gram
Salt0.663.50gram
Pris på oppskriftenKr 15.96Kr 84.93Kroner
Hele oppskriften veier3 193 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Kok blåbærsaft og sukker til sukkeret har løst seg opp, og saften begynner å tykne. Hell det over i en bolle og avkjøl. Smak til med sitronsaft før servering.
2. Kok rosenkål i lettsaltet vann til den er så vidt mør. Avkjøl i isvann. Plukk blader av rosenkålen slik at du får en «salat». La dem renne av på et kjøkkenpapir. Vend bladene i en blanding av olje, sitron, salt og pepper før servering.
3. Del blomkål i grove buketter og legg dem i en kjele. Spar på et par buketter. Dekk blomkålen med fløte, og kok til den er mør. Hell av fløten og kjør blomkålen med en stavmixer eller i en kjøkkenmaskin til du har en jevn puré. Spe med litt av fløten hvis du vil ha pureen litt tynnere. Smelt sukker i en gryte til gyllen karamell. Ha i blomkålpureen, rør godt og smak til med salt og pepper.

Ønsker du pureen helt glatt kan du presse den gjennom en sikt.
4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge.
5. Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Dryss over finhakkede nøtter og stek filetene ferdig i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter, avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt.

Når kjøttet har en kjernetemperatur på 65 ºC er det lite stekt, ved 70 ºC er det medium stekt og ved 76 ºC er det gjennomstekt.
Server rosastekt reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpuré, marinert rosenkål og blåbærsirup.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32245)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.
Denne retten har 104,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.
Denne retten har 238,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrcarpaccio.Reinsdyrcarpaccio.
Denne retten har 201,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.
Denne retten har 154,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrtartar.Reinsdyrtartar.
Denne retten har 92,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råmarinert flatbiff av rein.Råmarinert flatbiff av rein.
Denne retten har 116,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.
Denne retten har 106,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr tataki.Reinsdyr tataki.
Denne retten har 107,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 26,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.
Denne retten har 115,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.