Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré





Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré.

Oppskriften inneholder 71 Kalorier, 4 g Karbo, 7 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
1,5kgsurret reinsdyrsteik
1,5tssalt
1,5tssort pepper
2sssmør til steking

Rødkål

1stkVaniljestang
1stkfinsnittet rødkål
3stkrødt eple delt i 4
150grfrosne bringebær
100grbløtlagte tørkede fiken delt i 2
2dlrødvin
1dlbalsamicoeddik
0,5tssalt
0,5tssukker

Persillerotpure

800grferdig skrelt persillerot
1litervann
120grsmør
1dlmelk
0,5tsnykvernet pepper
1tssalt


Annonse



Næringsdeklarasjon for Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71.15811.74Kcal
Protein6.6776.10gram
Karbohydrat3.6041.07gram
Kostfiber1.4015.97gram
Fett2.7531.37gram
Mettet fett1.6318.60gram
Alkohol0.36 %
Salt0.495.61gram
Pris på oppskriftenKr 15.92Kr 181.63Kroner
Hele oppskriften veier5 704 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Gni inn reinsdyrstek med salt og pepper.
2. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
3. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser ca. 55 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved ca. 75 °C er den gjennomstekt, dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.
4. Splitt vaniljestang og skrap ut vaniljefrø. Ha rødkål, eple, bringebær, fiken, vaniljestang og -frø i en ildfast form. Hell på rødvin og eddik. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i stekeovn i ca. 1 ½ time. Smak til med salt og sukker.

Er det mye væske igjen i formen, hell den over i en liten kjele, kok inn og ha den tilbake sammen med rødkålen.
5. Skrell pastinakk og kutt i mindre biter. Kok pastinakkbiter møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp pastinakken litt. Se til at det ikke svir seg.
6. Mos pastinakken ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper.
Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og server med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31784)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Innlagt dato:2015-12-27
Oppdatert dato:2015-12-27
Lesere: 1591 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus.Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus.
Denne retten har 122,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.
Denne retten har 108,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med rødbetpure.Reinsdyrfilet med rødbetpure.
Denne retten har 105,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 5.Reinsdyrstek 5.
Denne retten har 83,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.
Denne retten har 54,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker.Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker.
Denne retten har 85,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i gryte.Reinsdyrstek i gryte.
Denne retten har 118,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 3.Reinsdyrstek 3.
Denne retten har 94,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 2.Reinsdyrstek 2.
Denne retten har 68,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tyttebærsaus.Reinsdyrstek med tyttebærsaus.
Denne retten har 98,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med portvinsaus.Reinsdyrfilet med portvinsaus.
Denne retten har 58,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, sellerirot, steinsoppragu og potetchips..Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, selleri.
Denne retten har 163,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine.Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppter.
Denne retten har 94,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamelliserte gulrøtter og rød smørsaus.Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamell.
Denne retten har 142,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær.Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti o.
Denne retten har 130,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.