Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reker og grønnsaker fritert med tempura




Reker og grønnsaker fritert med tempura oppskrift.
Fotograf: Matoppskrift.no
Oppskriften inneholder 239 Kalorier, 10 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Sesam, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgreker
1stkrød paprika
1stk storløk
olje til fritering
grillspyd av tre

Tempurarøre:

2stkegg
2dlsoyaolje
170grhvetemel
2dlvann, iskaldt

Rekesaus:

2dlrekekraft (se egen oppskrift)
1dlsoyasaus
3ssketchup
1sssesamolje
2sssesamfrø
1stklime, saften av
120gr(frityrolje, mengden som tas opp av rekene og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Reker og grønnsaker fritert med tempura!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier238.511 062.79Kcal
Protein7.0331.33gram
Karbohydrat9.5842.69gram
Kostfiber0.763.39gram
Fett18.9584.44gram
Mettet fett3.6516.26gram
Salt1.416.30gram
Pris på oppskriftenKr 4.45Kr 19.83Kroner
Hele oppskriften veier1 782 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Pisk eggene i en bolle sammen med soyaoljen. Sikt melet i og rør det til en jevn, tykk røre. Tilsett vannet under omrøring. Sett røren kaldt.

Pill rekene og tre dem tett i tett på spydene slik at det blir to spyd til hver. Spar skallene, de lager du saus av.

Del paprikaen i to, fjern frøene og skjær den i biter på langs. Del løken i fire båter og plukk lagene pent fra hverandre. Tre grønnsakene på spyd.

Varm olje i en gryte. Stikk et av trespydene ned i oljen, den er varm nok når det bobler rundt pinnen. Dypp rekespyd og grønnsakspyd i røren og la dem få renne litt av seg. Friter dem ca 2 minutter, til de blir sprø og gylne, grønnsakspydene først.

Serveres straks med for eksempel kinesisk jasminrins og rekesaus, som du lager slik:

Rist sesamfrøene gylne i stekepanne. Bland alt det andre i en kjele og kok i 3-5 minutter, tilsett sesamfrøene til slutt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7917)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reker og grønnsaker fritert med tempura.Reker og grønnsaker fritert med tempura.
Denne retten har 238,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Beignetdeig til frityrstekte reker.Beignetdeig til frityrstekte reker.
Denne retten har 225,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Orientalske reker.Orientalske reker.
Denne retten har 319,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frityrkokte reker.Frityrkokte reker.
Denne retten har 197,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.