Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ribbe med bakte rødløk




Ribbe med bakte rødløk oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Ribbe med sprø svor og klassisk tilbehør står på bordet hos mange på selveste julaften. Vil du nyte den deilige ribba i førjulstiden eller noen av de andre juledagene, kan du prøve den med bakte rødløk og en smakfull mandel- og kaperspesto.

Oppskriften inneholder 341 Kalorier, 1 g Karbo, 10 g Protein og 33 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgtynnribbe eller familieribbe
3tssalt
2tspepper
2dlvann

Mandel- og kaperspesto:

100grmandler
3sskapers
2feddhvitløk
0,5bunt(er)bladpersille
Ca 3dlvirgin olivenolje
4ssfinrevet parmesan
0,5stksitron, saft og skallet
0,5tssalt , gjerne urtesalt
0,5tspepper

Bakte rødløk:

4stkrødløk
1ssolivenolje , eventuelt smør/kryddersmør
0,5tsflaksalt
0,25tskvernet pepper
2kvist(er)frisk rosmarin


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ribbe med bakte rødløk!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier341.152 721.74Kcal
Protein10.0480.10gram
Karbohydrat1.189.41gram
Kostfiber0.947.50gram
Fett32.71260.96gram
Mettet fett9.8978.90gram
Salt0.917.27gram
Pris på oppskriftenKr 6.58Kr 52.50Kroner
Hele oppskriften veier3 191 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
2. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.
3. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.
4. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 -2 1/2 time for familieribbe. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
5. Lag mandel- og kaperspesto. Start med å skålde mandlene. Det gjør du ved å legge mandlene i en kjele med kokende vann til mandlene "blåser seg opp". Hell av vannet, og fjern skallet på mandlene. Kjør skåldede mandler sammen med kapers, hvitløk og persille i en hurtigmikser, og spe med olivenolje. Tilsett revet parmesan og sitronskall, og smak til med salt og pepper. Om du synes den er for tykk, så juster konsistensen med litt vann.
6. Rens rødløk, og skjær av bunnene slik at løkene står støtt. Skjær et lite kryss-snitt på toppen av løkene og sett dem i en ildfast form. Hell over olivenolje (eventuelt smør/kryddersmør), og krydre med salt og pepper. Legg rosmarinkvister i formen. Sett formen i stekeovn når det er ca. en halv time igjen av steketiden på ribba, og stek i ca. 40 minutter, eller til løken er mør og har fått en fin farge.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32226)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spareribs.Spareribs.
Denne retten har 278,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.
Denne retten har 240,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret ribbe.Urtekrydret ribbe.
Denne retten har 324,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 123,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin.Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og ros.
Denne retten har 126,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekam med grønnkålsalat.Svinekam med grønnkålsalat.
Denne retten har 148,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter i form.Nakkekoteletter i form.
Denne retten har 194,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 3.Skinkegrateng 3.
Denne retten har 124,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker.Estragonspekket svinekam med spennende grønns.
Denne retten har 116,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 2.Skinkegrateng 2.
Denne retten har 92,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med fiken og mandler.Skinkestek med fiken og mandler.
Denne retten har 129,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.
Denne retten har 109,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet med ratatouille.Helstekt indrefilet med ratatouille.
Denne retten har 60,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med italienske smaker.Ribbe med italienske smaker.
Denne retten har 259,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med sopp og løk.Innbakt svinefilet med sopp og løk.
Denne retten har 131,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.