Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ribbe med italienske smaker




Ribbe med italienske smaker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Hvorfor ikke la den tradisjonelle ribba få selskap av noen velkjente middelhavs-smaker? Både pesto, tomat og oliven er ypperlig tilbehør ribba. Ribba kan serveres som en tapasrett, slik det gjøres på tradisjonelt vis.

Oppskriften inneholder 260 Kalorier, 1 g Karbo, 11 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgribbe
3tssalt
2tspepper
2dlvann

Pesto:

1bunt(er)frisk basilikum
2sspinjekjerner
3feddhvitløk
1dloliven
50grrevet parmesan
0,5tssalt
0,25tspepper

Tilbehør:

20stkcherrytomat
300groliven


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ribbe med italienske smaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier259.672 022.99Kcal
Protein11.0886.32gram
Karbohydrat0.705.45gram
Kostfiber0.755.84gram
Fett23.45182.69gram
Mettet fett7.9762.09gram
Salt1.7113.31gram
Pris på oppskriftenKr 6.84Kr 53.29Kroner
Hele oppskriften veier3 116 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.

Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.

Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en food-prosessor, morter eller med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper Del tomater i to på midten.

Server skiver av stekt ribbe med oliven, tomater og pesto. En god salat smaker også godt til ribba.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32720)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hellstrøms juleribbe.Hellstrøms juleribbe.
Denne retten har 241,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekrydret ribbe.Julekrydret ribbe.
Denne retten har 316,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert skinke med rødvinsaus.Sennepsgratinert skinke med rødvinsaus.
Denne retten har 95,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Five-spice ribbe med rødkålsalat.Five-spice ribbe med rødkålsalat.
Denne retten har 228,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 123,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Osteboller med pulled pork.Osteboller med pulled pork.
Denne retten har 185,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat.Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og.
Denne retten har 123,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek til mange.Skinkestek til mange.
Denne retten har 125,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 130,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svineribbe 5.Svineribbe 5.
Denne retten har 158,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.
Denne retten har 96,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe.Juleribbe.
Denne retten har 367,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinefilet med bacon.Fylt svinefilet med bacon.
Denne retten har 198,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Resteribbe i romjula.Resteribbe i romjula.
Denne retten har 242,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med rødvinsaus og svisker.Skinkestek med rødvinsaus og svisker.
Denne retten har 144,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.