Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rispudding med ost. sjampinjonger og egg




Oppskriften inneholder 128 Kalorier, 12 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
75grsmør eller margarin
1stkløk
400grris (helst arborio-ris)
1,75dlhvitvin, tørr
12dlhønsebuljong (terning)
1dashsalt
1dashpepper
2ssolivenolje
225grsjampinjonger, friske
2feddhvitløk
2tsbasilikum frisk hakket eller 1 ts tørket
4ssbrødrasp
50grparmesan, reven
2stkegg
3stkegg hardkokte
225grMozzarella-ost
3dltomatsaus til servering (se egen oppskrift)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rispudding med ost. sjampinjonger og egg!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128.15490.45Kcal
Protein5.5621.28gram
Karbohydrat11.6344.51gram
Kostfiber0.311.19gram
Fett6.1123.38gram
Mettet fett3.1412.02gram
Alkohol0.54 %
Salt0.562.14gram
Pris på oppskriftenKr 3.75Kr 14.35Kroner
Hele oppskriften veier3 062 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Begynn med å lage en risotto. Smelt 50 g av smøret i en kasserolle. Hakk løken og la den surre i smøret over svak varme til den er myk men ikke har fått farge, ca 5 minutter.

Tilsett risen og rør den godt ut i smøret. Hell på 1 1/2 dl av vinen og la den koke opp. Skru varmen litt ned og la risen småkoke under omrøring til den har absorbert all kokevæske.

Hell på 1 1/2 dl av buljongen, tilsett 1 ts salt og la risen småkoke videre under omrøring til all væske igjen er absorbert. Fortsett med å tilsette buljong på denne måten til risen er så vidt mør. Det var 15-20 minutter.

Imens tørker du av sjampinjongene og skjærer dem i skiver. Rens og knus hvitløken. Varm oljen i en kasserolle og la sjampinjongene og hvitløk surre over svak varme til soppen begynner å avgi fuktighet. Tilsett resten av vinen, basilikum, salt og pepper etter smak. Rør godt om og ta kasserollen av varmen.

Smør en 20 cm vid springform godt og dryss den med brødrasp, både på bunnen og ringen.

Visp de to friske eggene sammen. Ta risottoen av varmen og rør i rivosten sammen med eggene, resten av smøret, og salt og pepper etter smak.

Press tre fjerdeparter av risottoen ned i bunnen og opp langs sidene av springformen. Skjær de hardkokte eggene i skiver og fordel disse over bunnen. Dryss ca. tredjeparten av soppblandingen over og dekk med tredjeparten av Mozzarella-osten, som er skåret i tynne skiver.

Gjenta disse lagene til egg, sjampinjonger og ost er brukt opp. Legg resten av risottoen over, og press den godt ned.

Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den inn i forvarmet ovn, 190 C. Stek puddingen i 1 time. La den stå i formen i 5 minutter før du vender den på et varmt serveringsfat. Serveres straks med tomatsaus i en bolle ved siden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12576)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.