Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ristet gjørs med grønn saus




Oppskriften inneholder 91 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kggjørs
1dashsmør
1dashsalt
1dashpepper
45stkblåskjell
2stksjalottløk
2dlhvitvin
350grkantarell
3dlkremfløte
15stkmandelpoteter
50grklaret smør
1dashsalt
hvit pepper
Grønn saus:
350grspinat
100grkruspersille
blåskjellkraft
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ristet gjørs med grønn saus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90.631 016.78Kcal
Protein8.2792.78gram
Karbohydrat3.3637.70gram
Kostfiber0.748.30gram
Fett4.4149.48gram
Mettet fett2.5428.50gram
Alkohol0.42 %
Salt0.262.87gram
Pris på oppskriftenKr 10.59Kr 118.81Kroner
Hele oppskriften veier4 488 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokal mattradisjon og er basert på lokale råvarer.

Gjørsen skrapes for skjell og fileteres. Steker i stykker på ca 60 g, saltes og pepres. Gjørsen stekes kun på skinnsiden til filetene er gjennomtrukne og skinnet er sprøtt.

Blåskjell renses og settes kjølig. Kraften siles og settes bort. Kantarellene renses. Blåskjell og kantareller has i sautépannen og tilsettes fløte. Smakes til etter at fløten har kokt inn noe. Blåskjellene dampes i kjele under lokk sammen med finhakket løk og hvitvin.

Mandelpotetene skrelles. Potetene skives tynt, legges på stekebrett, pensles med klaret smør og drysses med salt og pepper. Stekes gylne, og serveres lune.

Spinaten blancheres, dyppes i kaldt vann, renses og blandes med persillen. Kjøres i hurtigmikser sammen med blåskjellkraft. Smakes til med salt og pepper.

Ved servering legges potetene i takstenmønster i ring på tallerkenen. Blåskjellstuingen legges i ring innenfor disse med kantarellene i midten. Fisken plasseres over dette. Sausen helles langs kanten av tallerkenen rundt potetene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13370)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.