Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rosastekt rypebryst i portvinssaus




Oppskriften inneholder 139 Kalorier, 1 g Karbo, 18 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkryper
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør til bruning
Kraft:
Ben og skrog fra rypene
Vann
4stkhel pepper
1krmsalt
1dashsmør til bruning
4stkgrovstøtte einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kvist(er)timian

Portvinssaus:

1stksjalottløk, finhakket
1dlportvin
3dlrypekraft
1dashsalt
1dashpepper
1sssmør
1tsmaizena
1dlkremfløte


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rosastekt rypebryst i portvinssaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier138.78744.66Kcal
Protein17.5193.95gram
Karbohydrat0.904.83gram
Kostfiber0.100.54gram
Fett6.7136.00gram
Mettet fett2.8415.24gram
Alkohol0.65 %
Salt0.392.07gram
Pris på oppskriftenKr 16.81Kr 90.20Kroner
Hele oppskriften veier2 146 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klipp løs rypebrystet fra skroget. Vingebenet skal henge på bryststykket.

Lag kraften slik: Del ben og skrog i mindre biter som brunes i smør. Hell på så mye vann at det står godt over bena. Kok opp og skum av. Tilsett krydder og salt, og la kraften koke under lokk i 50-60 minutter. Sil av og la det koke inn til ca 3 dl.

Finhakk løk til sausen og stek den blank i smøret. Hell over portvin og la den koke inn til det halve.

Dryss på maisenna, rør godt om og spe med rypekraften. Tilsett fløte og la sausen småkoke til den blir fyldig. Smak den til med salt og pepper. Hold sausen varm.

Ha salt og pepper på rypebrystene. Brun dem i smør over middels varme. Ta dem opp av pannen og la dem hvile i ca 10 minutter. Etterstek i ovn ved 225 C i ca 10 minutter.

Skjær et snitt langs midten av brystbenet og skjær ut brystfiletene. Skjær kjøttet i tynne skiver som legges tilbake på benet.

Server med saus, rosenkål og potet- eller kastanjepuré.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12214)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 124,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.