Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus




Oppskriften inneholder 114 Kalorier, 2 g Karbo, 9 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
2stk filetbrystfileter fra en ung tiur
50grsmør
1tsknust, tørket rosmarin eller to kvister finhakket frisk
litt presset, frisk appelsin
1dashsalt
1dashpepper

blåbærsaus:

1literfuglekraft
1dlappelsinsaft
2dlknust blåbær
2ssbrunt sukker
1ssmaizena
100grmeierismør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113.62498.43Kcal
Protein8.9339.17gram
Karbohydrat2.3310.22gram
Kostfiber0.271.18gram
Fett7.5633.16gram
Mettet fett4.0617.81gram
Salt0.632.77gram
Pris på oppskriftenKr 12.05Kr 52.86Kroner
Hele oppskriften veier2 193 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å løsne brystfiletene fra skroget på en flådd tiur. Kok fuglekraft på skroget og ta vare på lårene til andre retter.

Bind brystfiletene opp med bomullshyssing, slik at de får en pen fasong. Gni dem inn med appelsinsaft, rosmarin, salt og pepper og brun dem pent brune i en stekepanne.

Legg filetene til side mens du forvarmer ovnen til 180 C.

Kok ut stekepannen med resten av appelsinsaften, og ha dette i en kjele sammen med sukkeret. Tilsett fuglekraften. Kok inn til det halve.

Mens dette koker, steker du brystfiletene til en kjernetemperatur på 60 C, ca 20 minutter.

La brystfiletene hvile mens du lager ferdig sausen:

Tilsett de knuste blåbærene og kok alt i 5 minutter.

Sil vekk blåbærrester og jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Pisk inn det kalde smøret, som er delt i terninger.

Skjær brystfiletene i pene skiver og server umiddelbart sammen med broccoli og mandelpoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12185)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.