Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rosenbladsorbet




Oppskriften inneholder 92 Kalorier, 23 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlvann
200grsukker
1stksitron, skall og saften
4 store never velluktende rosekronblader
2 ts glyserin


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rosenbladsorbet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91.71205.43Kcal
Protein0.120.27gram
Karbohydrat22.5950.60gram
Kostfiber0.300.67gram
Fett0.030.07gram
Mettet fett0.000.00gram
Salt0.000.00gram
Pris på oppskriftenKr 0.62Kr 1.39Kroner
Hele oppskriften veier896 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Løs opp sukkeret i vannet og la det koke sterkt i noen minutter til sirup. Ta kjelen av varmen og tilsett sitronskall og rosenbladene. Hold dem nede i sirupen med en potetmoser. På dette stadium får kronbladene en grønnhvit eller blårosa farge avhengig av den opprinnelige fargen på rosene. Sirupen får farge som svak te. La dette stå natten over på et kjølig sted.

Sil blandingen neste dag gjennom et linklede i en sikt. Tilsett glyserin og deretter sitronsaft. Rør. Nå blir blandingen rosafarget og du er klar til å fryse sorbeten. Rør av og til under innfrysingen for å hindre at det blir dannet iskrystaller.

Server sorbeten med hjemmelagede kremmerhus eller blondekaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8646)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hylleblomstgranité.Hylleblomstgranité.
Denne retten har 77,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.